Senzacijo je z zmago pripravila 22-letna Nemka Tina Bachmann, tekma pa ni prinesla preobrata za globus, čeprav le 11 točk loči Švedinjo Heleno Jonsson in Nemko Kati Wilhelm, medtem ko je mali "šprinter" že pri Jonssonovi. Zanimivo, da je štartalo le 52 biatlonk, kar je pol manj kot na uvodnih tekmah v decembru.

Gregorinova ima to zimo z zdravstvenimi težavami le devet uvrstitev med trideseterico, v preteklih treh sezonah pa je bila skupno 24., 15. in 12., tokrat bo verjetno 32. Prav Teja ima rekorden niz neprekinjenih uvrstitev med trideset, kar 23, v letu 2007. Andreja Mali se to sezono lahko pohvali kar z desetimi uvrstitvami med trideseterico, skupno pa je trenutno na 34. mestu. Besedica "kar" ni napačna. Približala se je izkupičku najboljše sezone doslej, ko je bila v sezoni 2002/2003 na 31. mestu. Lahko se pohvali tudi s tem, da je 40 mest višje kot v lanski sezoni. Obema bo uspelo vsaj še enkrat med trideset. Če že ne danes na zasledovanju, zagotovo jutri v skupinskem štartu trideseterice najboljših. Ker šesterice ni v Sibiriji, bosta pač dobili priložnost kot rezervistki.

Zanimivo, da je Gregorinova ohranila enako strelsko statistiko na 85 odstotkih skozi vse zadnje štiri sezone. Andreja Mali je to sezono zadela 77 odstotkov tarč, le v šprintu denimo zares pozitivno odstopa s kar 87-odstotno uspešnostjo. Jonssonova je pri 89 odstotkih. Peter Dokl je pri 87 odstotkih zadetih tarč, s čimer je deveti strelec svetovnega pokala, Janez Marič je pri 75 in Klemen Bauer le pri 69 odstotkih. Pot v Sibirijo se bo izplačala le, če bodo danes in jutri daleč nad svojo statistiko.