S tem so izpolnjeni pogoji, da Slovenija deponira listino o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške v zveze Nato pri depozitarju, je še povedal Gantar. Pobudniki za razpis referenduma o ratifikaciji vstopa Hrvaške v Nato so do izteka roka zbrali 1087 podpisov, kar je nedvomno manj od zahtevanih 40.000 podpisov, je še povedal predsednik DZ.

Zakon o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške v zvezo Nato je podpisal tudi predsednik Danilo Türk. Kot je pojasnil, računa, da bo podpisani ukaz o začetku veljavnosti zakona o ratifikaciji protokola še danes objavljen v uradnem listu.

"Jaz sem danes dobil pismo predsednika državnega zbora, v katerem me ta obvešča o svoji ugotovitvi, da niso izpolnjeni pogoji za izvedbo referenduma. Na ta način pojasnjuje, da so izpolnjeni pogoji za moj podpis ukaza o tem, da zakon o ratifikaciji protokola o vstopu Hrvaške v zvezo Nato začne veljati," je ob robu pogovorov z ministrico za obrambo Ljubico Jelušič in načelnikom Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnikom Albinom Gutmanom, ki sta mu predstavila letno poročilo o pripravljenosti Slovenske vojske, dejal Türk.

"Ta podpis sem jaz danes dal in računam, da bo danes tekom dneva objavljen v uradnem listu," je še povedal Turk in dodal, da bodo pravne posledice, ki iz tega izhajajo, sledile po objavi v uradnem listu.