"Z Jiangom Wenom se bom srečala v Pekingu in tedaj se bova pogovorila o več projektih, pri katerih bova delala skupaj," je povedala igralka, a drugih podrobnosti ni navedla. To ne bo prvo igralkino sodelovanje z azijskimi režiserji. Imela je že glavno vlogo v Potovanju rdečega balona, prvem filmu, ki ga je tajvanski režiser Hou Hsiao-Hsien leta 2007 posnel na Zahodu.

"Način, kako je Hou Hsiao-Hsien naredil ta film, me je povsem očaral," je v angleščini pojasnila igralka in dodala, da "poprej še nikoli ni videla nobenega režiserja, ki bi tako nežno in odprto delal s svojo igralko" in da se ji zdi, da je vse to v njej povzročilo neko spremembo.

Juliette Binoche, dobitnica oskarja za stransko vlogo v Angleškem pacientu Anthonyja Minghelle, je med drugim snemala z režiserji, kot so Jean-Luc Godard, Jacques Doillon, Andre Techine, Krzysztof Kieslowski, Michael Haneke, Leo Carax.

V Šanghaju je polaskala kitajskim režiserjem in igralcem, posebej jo je očaral Jia Zhangke, ki je leta 2006 v Benetkah prejel zlatega leva za Mirno življenje (Sanxia Haoren). Pri tem je izrazila tudi željo po nastopanju s kitajskimi kolegicami, kot sta Gong Li in Maggie Cheung.

Francoska igralka bo konec tega tedna v Šanghaju nastopila v plesni predstavi "In-I", odi ljubezni, ki jo je ustvarila skupaj z vrhunskim britanskim plesalcem in koreografom Akramom Khanom. Turnejo bo 5. aprila sklenila v Pekingu. Premiera njune plesne predstave je bila septembra v Londonu.