Majdičeva se je po dolgi in naporni sezoni v Podutiku, v prostorih Smučarske zveze Slovenije, v tako imenovanih smučarskih nebesih, predstavila sedmi sili in še enkrat strnila vtise po najuspešnejšem letu doslej. Poleg tega se je vsem zahvalila za podporo, posebej novinarjem, saj brez njih tudi njeni izidi ne bi bili tako prepoznavni, praznovanje pa se je zaključilo kot se spodobi, s torto in šampanjcem ter vnovič z neštetimi intervjuji, rokovanji, čestitkami ...

"Počitka ne bo dosti. Le nekaj dni, potem pa spet priprave, testiranja, treningi ... Ambicije za prihodnjo sezono so visoke, sami ste videli, da si želim veliki kristalni globus, tudi olimpijsko odličje je vsekakor velik izziv. Prav tako se bova s trenerjem Ivanom Hudačem odpravila v Vancouver, kjer želiva preizkusiti proge in tamkajšnje prizorišče, kjer bom prihodnje leto lovila kolajno. A morate vedeti, veliki kristalni globus oziroma olimpijska kolajna, to se preprosto zgodi, tega se ne da natrenirati," je z nasmehom razlagala šampionka.

"Letošnja sezona je bila izredno pomembna, tudi če na koncu ni zneslo za skupno zmago, sem se veliko naučila. Po Liberecu, kjer mi ni šlo, nato pa sem bila še hudo bolna, sem videla, da kadar nisem 100-odstotna na tekmi, da lahko kljub temu zmagam. Sem že tako izkušena, da se znam tudi s pomočjo znanja nekako prebiti na vrh. To mi bo še kako prav prišlo v prihodnji sezoni. Kako pa potem naprej, tega pa ne vem, časa za veliki globus nimam več prav veliko, od nekdaj sem si želela imeti veliko družino," je polna veselja nadaljevala Majdičeva, ki jo danes čaka težak, oziroma prijetno težak dan, saj ji domačini iz Dola pri Ljubljani nocoj pripravljalo velik sprejem s praznovanjem.

Petra že ima naslednici

Trener Ivan Hudač se za nekaj dni odpravlja z družino domov na Slovaško, nato pa ga spet pričakuje Slovenija in novi treningi. Ali bo v prihodnje bdel tudi na drugima dvema slovenskima tekačicama, ki sta se letos prav tako dokazali z dobrimi izidi - Katjo Višnar in Vesno Fabjan, še ne ve, a pogovori znotraj zveze že potekajo. Vsekakor ekipa postaja homogena, dejstvo pa je, da ima Petra v Vesni in Katji že naslednici, ki si prav tako želita na vrh. Fabjanova je bila letos 13. v seštevku sprinta, Višnarjeva pa se je prav tako vseskozi uvrščala med dobitnice točk, kar je lepa napoved pred naslednjimi sezonami.

"Za nami je super sezona, vseskozi smo delali na maksimumu in nekaj dni oddiha nam bo prav prišlo. Za naprej pa že imam nekaj asov v rokavu. Prostora za izboljšave je še dosti, Petra se lahko popravi v tehniki, psihično je lahko še močnejša, ekipo lahko okrepimo s kakšnim dodatnim članom ...," pa je dejal Hudač, z mislimi že v Vancouvru.