Letošnja prireditev je bila tudi generalka za svetovno prvenstvo prihodnje leto od 18. do 21. marca, kar pomeni, da bo to znova zadnja tekma sicer olimpijske sezone. Do takrat prireditelje čaka ogromno dela, saj morajo zgraditi vsaj novo žičnico do vrha zaletišča letalnice in zaradi varnosti razširiti doskočišče, da bodo sploh dobili licenco za prireditev. V zadnjih letih, ko prireditev znova kontrolira Smučarska zveza Slovenije, sicer ni več velikih škandalov ob pripravah in sprejemanju zaključnih računov. A je prireditev s proračunom 1,6 milijona evrov zaradi zastarele infrastrukture odločno predraga in najdražja med vsemi slovenskimi športnimi dogodki.

V prireditev so v zadnjih letih vključili člane skakalnih klubov iz vse Slovenije, ki so v pripravljenosti za vsakršno pomoč. Letos jih je sodelovalo 67 iz sedmih slovenskih klubov (vseh klubov je 31), ki so bili v pomoč pri usmerjanju gledalcev in čiščenju smeti pod vodstvom Jožeta Ograjenška, kateremu ni bilo pod častjo nositi vreč s smetmi, čeprav je po funkciji - predsednik odbora za smučarske skoke - eden najvplivnejših funkcionarjev pri Smučarski zvezi Slovenije.

Ker so se izjalovili načrti prirediteljev z novim svetovnim rekordom, so skušali uradni napovedovalci, ki bi morali najprej na obsežen tečaj iz slovenščine, preden bi jih spustili pred mikrofon, obiskovalce zavesti s svetovnim rekordom v poletu s kamero na glavi, potem je slovenski reprezentant Rok Urbanc pristal pri 186 metrih. Dlje je poletel Avstrijec Andreas Goldberger, danes strokovni komentator na avstrijski državni televiziji ORF. "Ne vem, koliko je sicer rekord v metrih, vendar sem s kamero na glavi poletel več kot 190 metrov," je odločno pribil nekdanji avstrijski skakalni zvezdnik.