Po zadnjem skoku so se najboljši zapodili v areno in pozdravili 18.000 navdušenih gledalcev (v štirih dneh jih je bilo 64.000), Švicar Andreas Kuettel, svetovni prvak z velike skakalnice iz Libereca, je v slogu igralcev pokra uživaško kadil cigaro, v izteku pa je ropotal helikopter, da odpelje skupnega zmagovalca svetovnega pokala, 19-letnega Avstrijca Gregorja Schlierenzaureja, v Salzburg na zabavo ob osvojitvi velikega kristalnega globusa.

Finec Harri Olli, zmagovalec zadnje letošnje tekme, je oprezal, kako bi prišel do požirka piva, da bi se odžejal v prijetno topli in sončni nedelji. Poljak Adam Malysz se je kljub temu, da je zapravil vodstvo po prvi seriji, veselil nove uvrstitve na drugo mesto, med najbolj srečnimi pa sta bila ob delitvi tretjega mesta tudi Slovenec Robert Kranjec in Švicar Simom Ammann. Z njunim povratkom na stopničke sta dobila zadoščenje in nazaj vse, kar sta izgubila zaradi dvakratne prekinitve prve serije. Med to je namreč začel pihati tako močan vzgonski veter, da so v strahu pred predolgimi poleti znižali zaletišče le pet tekmovalcev pred koncem, ko je vodil Kranjec s poletom 222 metrov, nato pa še po poskusu Ammanna, ki je po najdaljšem poletu vseh dni (233 metrov) podrsal z rokama po snegu. "Najpomembneje je, da so vsi tekmovalci v vseh štirih dneh pristali na nogah. Lov za svetovnim rekordom bi bil izzivanje nesreče. V Planici je možno varno leteti do 230 metrov," je razložil Miran Tepeš, pomočnik direktorja svetovnega pokala.

Včeraj peti Gregor Schlierenzauer, zmagovalec svetovnega pokala, ki je postavil toliko rekordov, da ga bodo tekmeci težko premagali (13 zmag v sezoni in 20 uvrstitev na stopničke, prvi tekmovalec, ki je osvojil več kot 2000 točk), je bil vidno izčrpan zaradi številnih medijskih obveznosti. "Končno sem s sebe odvrgel ves pritisk. Lepi so občutki, ko držim kristalni globus, zraven pa še priznanje za najboljšega v posebnem točkovanju poletov," je povedal Gregor Schlierenzauer in na vprašanje, če so njegov naslednji velik cilj OI v Vancouvru, odvrnil: "Prvi veliki cilj je šola. Vračam se v srednješolske klopi gimnazije v Stamsu, kjer sem še velik dolžnik. Nato grem na počitnice, šele potem bom spet razmišljal o skokih."