Robert Hrgota je bil 22. (175,5 in 191,5 m, 224,4), Primož Pikl 23. (177,5 in 186 m, 333,2), Jernej Damjan pa je končal tekmo že po prvi seriji na 31. mestu (158,5 m, 131,2). Avstrijec Gregor Schlierenzauer, zmagovalec skupnega seštevka pokala in tudi zmagovalec seštevka poletov, je bil peti (205,5 in 200,5 m, 399,1). Po treh posamičnih zmagah v Planici je doživel prvi poraz in drugi najslabši izid sezone; lani je zmagal na obeh tekmah na največji skakalnici na svetu, ob štiridesetletnici velikanke Bratov Gorišek pa je bil najboljši tudi na petkovi tekmi. V tej zimi je nanizal rekordnih 13 zmag v pokalu imel še štiri četrta mesta ter peto in deseto, kot prvi skakalec v zgodovini pa je tudi presegel 2000 točk v sezoni.

Zadnje tekmovanje skakalcev v zimi je potekalo v lepem in sončnem vremenu, prva serija pa je bila zaradi premočnega vzgornika pred nastopi petih najboljših skakalcev pokala prekinjena in razveljavljena. Vodil je Kranjec (222 m, 221,4) pred Nemcem Martinom Schmittom (217 m, 214) in Norvežanom Andersom Jacobsenom (220 m, 213). Prva serija se je nato nadaljevalo vse do 233 metrov, najdaljšega poleta sezone, ki ga je dosegel Švicar Simmon Ammann. Serija je bila ponovno razveljavljena, naletno mesto pa znižano še za dve stopnji. S četrtega naletnega mesta je tekmovanje znova začel Schlierenzauer (210 m), šele po krajši prekinitvi pa je ponovno skočil Hrgota, ki je imel najkrajšo daljavo razveljavljene serije (166 m) in se edini med slovensko četverico ne bi uvrstil v finale. V drugem poskusu je bil Hrgota precej boljši in si je priboril finale, zato pa je bil razočaran Damjan, ki je za las ostal brez druge serije in s tem točk pokala.

Kranjec: Nisem bil jezen zaradi razveljavitve serije

"Nisem bil jezen zaradi razveljavitve serije, ker so imeli ob koncu vzgonski veter in s tem boljše pogoje. Moti me le, ker so tedaj kljub nižjemu zaletu v boljših pogojih postili nastopiti Schlierenzaureja. To je bilo nepravično. Skočil sem štirikrat in bil na koncu kar precej utrujen. Toda z veseljem sem tekmoval pred tako številnimi gledalci, ki ti želijo dobro. Tako je lažje nastopiti," je menil Kranjec.

Finalni boji so se nato nadaljevali z enim mestom višjega naleta, s petega, najboljše izhodišče pa je imel Malysz, ki je po prvi seriji vodil (206,5 točke), vendar le za tri desetinke pred Ollijem in pet pred Ammannom. Pred Kranjcem, ki je za vodilnim zaostajal za 7,4 točke, sta bila še Schlierenzauer s točko zaostanka za Malyszem in japonski veteran Noriaki Kasai (+1,4). Druga serija je bila prva v tem planiškem vikendu, ki je potekala gladko.

Kranjec se je poskušal ponovno vplesti v boj za svojo drugo zmago v pokalu, na koncu pa je dosegel prve slovenske stopničke v sezoni. Edino zmago doslej je zabeležil 26. novembra 2005 v Kuusamu na Finskem, v Planici pa je 19. marca 2006 že osvojil tretje mesto, svojo najvišjo uvrstitev v pokalu na domačih tleh in eno od šestih na zmagovalne stopničke. V Planici je bil še leta 2007 in 2008 dvakrat zapored četrti. Uspeh Kranjca sta dopolnila Hrgota z najboljšo uvrstitvijo v karieri, 23. je bil na petkovi planiški tekmi, ter Pikl z dosežkom sezone.

"Sedaj nas čaka nekaj dni počitka, nato pa že priprave na novo sezono. Želimo nadaljevati, kjer smo končali sezono. Sedaj bo lažje, ker se je naša reprezentanca 'pobrala'. Tudi sam sem imel zadnji dve leti odpor do tekem, ker so bile sezone slabe, rad pa sem skakal in treniral. Poleg tega sem po dveh zaporednih letih v Planici, ko sem bil četrti, ponovno stopil na zmagovalne stopničke," je bil zadovoljen Kranjec.

Štiriindvajsetletni Olli je dosegel tretjo zmago v karieri; najboljši je bil dvakrat letos, v Lillehammerju 13. marca in 14. februarja na letalnici v Oberstdorfu. Olli je bil najboljši že v poskusni seriji. Skočil je 221,5 metra. Drugi je bil Rus Dimitrij Vasiljev (218 m), tretji pa Kranjec (217,5 m).

Svetovni rekord je tako ostal v lasti Norvežana Bjoerna Einarja Romoerena, ki je 239 metrov poletel 20. marca 2005, v četrtkovih kvalifikacijah pa se letos ni uvrstil na tekmo. Od četrtka do sobote je tekmovanje spremljalo 46.000 gledalcev, z nedeljskimi 18.500 obiskovalci pa je bil s skupnim številom 64.500 presežen lanski rekordni obisk.