Slovenski selektor Miro Požun je na zadnjem obračunu na mednarodnem turnirju na Češkem, ki je potekal v Karvini in Ostravi, na tribuni pustil kapetana Uroša Zormana in njegovega klubskega soigralca pri španskem Ciudad Realu Aleša Pajoviča. Slovenski rokometaši so navkljub temu dosegli tretjo zaporedno zmago, tokrat pa so bili boljši od Ukrajincev.

Slovenski rokometaši so po izenačenem prvem v drugem polčasu stvari postavili na svoje mesto. Predvsem so naredil malo tehničnih napak in se borili v obrambi, kjer jim je z odličnimi obrambami pomagal tudi vratar Aljoša Rezar. S hitrimi nasprotnimi napadi so si kmalu priigrali varno razliko štirih do petih petih golov, ki so jo do konca tekme podvojili.

* Mestna dvorana, gledalcev 200, sodnika Horaček in Novotny (oba Češka).

* Slovenija: Škof, Rezar, Lapajne, Kozomara 4, Cehte, Miklavčič 4, Brumen 3, Mlakar 2, Natek, Kavaš, Špiler 4, Koražija 8 (2), Gajič 5, L. Žvižej 2 (1), Bilbija 8, M. Žvižej 1.
* Ukrajina: Nataljuk, Dorošenko, 3 Komok, Konstantinov, Kurilenko 5, Krivišnikov 2, Ragozin 3, Kirilenko 1, Ševelev 4, Gančev 2, Sulima, Bilik, Onufrienko 7 (1), Burka, Ločman 5 (2), Budko, Petrenko.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Ukrajina 3 (3).
* Izključitve: Slovenija 2, Ukrajina 4 minute.
* Rdeč karton: /.