Prometna nesreča se je zgodila ob 3.32 na avtocesti Ljubljana-Kranj. 25-letni Tržičan je z osebnim avtomobilom vozil iz smeri Podtabor proti Torovem in sicer po sredini desnega smernega vozišča v nedovoljeni smeri vožnje. Ko je z vozilom pripeljal v bližino uvoza na avtocesto Kranj - zahod, je po desnem voznem pasu iz smeri Ljubljane pravilno pripeljala 33-letna voznica doma iz okolice Radovljice.

Tržičan je s prednjim levim delom vozila trčil v zadnji levi bočni del nasproti vozečega avtomobila. Voznica je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala levo preko prehitevalnega pasu in s prednjim levim bočnim delom vozila trčila v zaščitno ograjo. Vozilo je odbilo desno v smeri odstavnega pasu in bočno drselo preko celotnega vozišča na odstavni pas, kjer je z zadnjim levim bočnim delom vozila trčila v zaščitno ograjo. Vozilo je po trčenju ostalo obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.

Voznika osebnega avtomobila pa je po trčenju z vozilom voznice odbilo na prehitevalni pas po katerem je pripeljal 25-letni voznik iz Lesc. Na sredini levega prehitevalnega pasu je prišlo do silovitega čelnega trčenja. Tržičana je odbilo kovinsko ograjo, ki ločuje smerni vozišči.

Vozilo voznika osebnega avtomobila, doma iz Lesc, pa se je po trčenju brez nadzora vrtelo po celotnem vozišču in nato obstalo na prehitevalnem pasu. Kmalu za njim je po voznem pasu avtoceste iz smeri Ljubljane pripeljal 50-letni voznik kombiniranega vozila, doma iz Ljubljane. S prednjim delom kombiniranega vozila je trčil v prednji del vozila voznika, doma iz Lesc.

Zdravniško pomoč so poškodovanim nudili zdravstveni delavci Zdravstvenega doma Kranj, pri reševanju pa so sodelovali tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj.

Tržičan je zaradi hudih poškodb umrl na kraju prometne nesreče, 20-letna sopotnica iz osebnega avtomobila, ki ga je vozil 25-letni Leščan, pa je po prevozu z reševalnim vozilom umrla v ljubljanskem Kliničnem centru. Leščan se je v nesreči hudo poškodoval, njegova 23-letna sopotnica iz Radovljice in 25-letni sopotnik pa laže. Tudi 33-letna voznica osebnega avtomobila, 23- in 24-letna sopotnika (vsi iz okolice Radovljice) ter 23-letni sopotnik iz okolice Kranja so se laže poškodovali.

Na vozilih je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 22.000 evrov, so še zapisali na PU Kranj.