Z najdaljšim poletom dneva 203 metre (prek dvestometrske znamke sta skočila le še Poljak Malysz in Rus Vasiljev) je dosegel že 23. zmago v karieri ter s 13. zmago v sezoni na smetišče zgodovine poslal dosedanji rekord dvanajstih zmag Finca Janneja Ahonena. "Vedno je lepo zmagati na največji letalnici na svetu. Takšne zmage so mi najljubše, zato sem zelo ponosen in srečen," je zmago na hitro pokomentiral Gregor Schlierenzauer, vidno utrujen zaradi številnih obveznosti do medijev, saj je bil v letošnji sezoni na zmagovalnih stopničkah že dvajsetkrat.

Slovenci so v tekmi živcev dosegli lep moštveni uspeh, saj se je vseh pet tekmovalcev uvrstilo med dobitnike točk na tekmi, katero so tudi malce izsilili, saj bi prireditelji, ki so z rekordnim proračunom za slovenske športne prireditve (1,6 milijona evrov), na robu rdečih številk, z odpovedjo izgubili veliko zaslužka od pokroviteljev in televizijskih pravic. Z Robertom Kranjcem na sedmem in Jernejem Damjanom na devetem mestu je imela eskadrilja kapitana Matjaža Zupana prvič v letošnji zimi dva tekmovalca med prvimi desetimi, lep moštveni dosežek pa so zaokrožili Anže Damjan z 21. mestom (prve točke v karieri), Robert Hrgota s 23. in Primož Pikl s 26. mestom ter s tem vsaj malce ogreli 10.000 premraženih gledalcev.

Ko je Kranjec pristal pri 195,5 metra ni bil pretirano zadovoljen, saj je pričakoval, da ga bo pri 150 metrih odneslo stran od doskočišča, a ga je veter v hrbet dobesedno sklatil na doskočišče, da je z veliko težavo naredil telemark. "Čakanje na nastop je bilo psihično zelo naporno. Tehnično je bil skok zelo dober, v prvi fazi leta sem bil najhitrejši od vseh letošnjih planiških skokov, žal pa v nadaljevanju ni bilo pomoči vetra. Če bi bilo vse normalno, bi iztržil veliko več, tako pa je ostalo malce grenkega priokusa, a me tolaži lep moštveni uspeh, ki nam obeta vidno uvrstitev tudi na sobotni ekipni tekmi," je povedal Robert Kranjec, ki je poročevalcem olajšal delo tako, da je kar sam prišel v improvizirano tiskovno središče tik pod letalnico. Ni se pritoževal, ker finalne serije ni bilo, saj bi tekmovanje končali v mraku, zaradi vetra pa je bila še večja nevarnost, da bi se kakšen skok končal s padcem na glavo.

Aleš Peljhan, poslovni sekretar nordijskih reprezentanc, je poskrbel, da se Jernej Damjan med številnimi obveznostmi do medijev ni prehladil. Požrtvovalno je slekel svojo bundo in cepetal na mrazu, da jo je oblekel 25-letni ljubljanski skakalec. "Najboljši polet letos v Planici, čeprav na mizi ni bilo vse idealno, a v seštevku sem povsem zadovoljen," je povedal Jernej Damjan, ki je moral zaradi prekinitev hoditi gor in dol po stopnicah, se slačiti, oblačiti, ogrevati in večkrat zavezovati čevlje.

Anže Damjan je vriskal ob prvih točkah v karieri na tekmah za svetovni pokal, a je plačal davek neizkušenosti, saj je potem ko je s številko ena povedel, stal in zmrzoval na mestu za vodilnega, ker ni vedel, da mora to početi le vodilni po drugi seriji. "Glede na to, kaj vse se je dogajalo, je končni izplen sanjski," je menil Anže Damjan, ki je tudi vrgel rokavico izziva bratu Damjanu, da ga je preskočil. Robert Hrgota, ki je še tretjič v karieri do točk svetovnega pokala prišel na poletih, je tekmo ocenil za veliko loterijo z le malo pravimi poleti. Primož Pikl, ki ga je med čakanjem na nastop na zaletišču tako zeblo, da so ga zavili v debelo deko, je bil najbolj vesel, da je do točk prišel s povprečnim skokom.