Janković je Šentjakobskemu gledališču predlagal nove upravne prostore na Vodnikovem trgu v bližini Krekovega trga, oder pa naj bi še vedno imeli v stavbi Mestnega doma. Za vadbo in poslovne prostore naj bi gledališčniki prav tako dobili prostore v neposredni bližini sedanjih. V znak spoštovanja do tradicije naj bi dvorano, v kateri je vsa leta delovalo Šentjakobsko gledališče, mestna občina celo poimenovala Šentjakobska dvorana.

"Predstave naj bi, tako nam je zagotovil danes na sestanku župan, Šentjakobsko gledališče imelo še vedno tudi na sedanjem odru na Krekovem trgu 1, vendar naj bi razporejanje predstav urejal Marjan Gabrijelčič, direktor nedavno združenih gledališč - Lutkovnega gledališča Ljubljana in Gledališča za otroke in mlade," je po današnjem srečanju povedala predsednica nadzornega sveta Šentjakobskega gledališča Silvija Jovanovič.

"Župan je danes s sodelavci storil velik premik v tej zgodbi. Ponudil je kompromisno rešitev, ki Šentjakobskemu gledališču zagotavlja še naprej predstave v dvoranah na obstoječi lokaciji Mestnega doma na Krekovem trgu," je po zaključku sestanka izjavil Gašper Tič, ki se je srečanja z ljubljanskim županom skupaj z Gojmirjem Lešnjakom in Borisom Kobalom udeležil kot strokovnjak s področja gledališča.

Po Kermavnerjevih besedah je bil z županovo ponujeno kompromisno rešitvijo storjen korak naprej, ali jo bodo v Šentjakobskem gledališču podprli in sprejeli, pa bodo odločali na občnem zboru. Vodstvo gledališča nato čaka še tehnično usklajevanje z ostalimi uporabniki Mestnega doma, kjer so, skupaj z dvorano pod zvezdami, na voljo štirje odri.

"Šentjakobsko gledališče tako ostaja pomemben tvorec kulturnega dogajanja v centru glavnega mesta, hkrati pa sooblikuje ponudbo novega centra za mlade, ki v svoji strategiji obeta veliko," je, kot so sporočili iz Šentjakobskega gledališča, še dodal Tič.