Pogumni leteči Kranjčan je bil na čelu razpoložene desetčlanske slovenske zračne eskadrilje, saj so se ob njem na današnjo tekmo (prva serija ob 15.15) uvrstili še Robert Hrgota (9. mesto), brata Jernej (21.) in Anže Damjan (27.) ter Primož Pikl (22.).

"Uživam. V prvih dveh poletih za trening (197,5 m - 12. izid, 211 - 5., op. p.) je bilo v meni preveč adrenalina, zato me nogi nista ubogali in sem čez hrbtišče vseskozi zamujal, da bi poletel v dno. Če bom na obeh tekmah posameznikov med prvimi desetimi, bom zelo zadovoljen," je bil dobro razpoložen Robert Kranjec, ki se že veseli današnjega prihoda družinskega psa Ozija. Ko je stal na odru, ki je namenjen vodilnemu, se je počutil odlično, le logistika v slovenski reprezentanci, ki ima sicer najmanj deset spremljevalcev v modrih bundah, je zatajila, ker ni bilo nikogar, ki bi mu prinesel športne copate, da bi sezul okorne skalne čevlje in toplo bundo. Ko je Kranjec na tekmi v Zakopanah izpadel v kvalifikacijah, je soborcem nosil bunde in čevlje, namesto, da bi poležaval v hotelu.

Še bolj vesel je bil Velenjčan Robert Hrgota, ki je v drugi seriji za trening s poletom 210 metrov postavil osebni rekord in se kot 16. Slovenec vpisal v klub 200 metrov. Ko se je skakalec, ki ima po očetu dalmatinske gene, njegov bratranec pa je hrvaški nogometni reprezentant Mladen Bartolović, vozil skozi iztek, je kazal rokavici, na katerih je imel na dlaneh izpisano "Kaja RTM" (rad te imam). "Ker me ni bilo doma, da bi dekletu za rojstni kupil darilo, je bila kar malce jezna, zato sem se skušal odkupiti na takšen način. Ima veliko zaslug, da po lanski sezoni nisem postavil smuči v kot. Polet, v katerem sem preletel 200 metrov, je bil sanjski in sem neizmerno užival," je bil zgovoren Robert Hrgota.

Še bolj razposajena je bila družina Damjan. Medtem ko sta sinova Jernej in Anže v hotelski sobi slavila prvo skupno uvrstitev na tekmo, sta oče Janko in mama Maruša v šotoru slovenskih nordijskih reprezentanc ponosno sprejemala čestitke. "Še bolj kot zase sem vesel za brata Anžeta. Komaj čakam, da me preskoči na tekmi," je povedal Jernej Damjan, ki že tuhta, kako se lotiti olimpijske sezone. "Starejši bratje so zato, da jim navijaš ušesa in jih premaguješ. Nasvetov starejšega brata ni bilo, ker se v garderobi sploh nisva srečala. Podelil sem mu nekaj nasvetov v hotelski sobi," je bil zgovoren Anže Damjan. Primož Pikl je kvalifikacije opravil s povojem na popraskani roki, ker je v prvem poletu za trening padel pri 198,5 metra. "Ko sem videl črto 200 metrov, sem pretiraval in izsiljeval rezultat, zato sem končal na zadnjici. Roka je povita, da s krvjo nisem umazal dresa," je povedal Primož Pikl.