Bohinec je v izjavi za javnost zapisal, da je predsednik senata napako v osnutku sodne odločbe pravočasno opazil in tudi odpravil. Kot je poudaril, je omenjena zadeva, ki je bila v teku spomladi 2007, sedaj že zaključena s pravnomočno obsodilno sodbo. "Med izdelavo 110 strani dolge sodne odločbe in neposredno pred njeno vročitvijo strankam je predsednik senata ob njenem ponovnem branju opazil, da mu je iz že napisane odločbe, ki se je nahajala na računalniku strojepiske, zmanjkalo nekaj ključnih strani sodbe," je zapisal predsednik koprskega sodišča.

Ob tem je dodal, da je teh nekaj strani sodbe moral sodnik pozneje obnavljati in zaradi tega tudi prestaviti pričetek svojega letnega dopusta. "Predsednik senata je ocenil, da bi bila v primeru prezrtja izbrisanega dela sodbe, le-ta v pritožbenem postopku razveljavljena," je pojasnil Bohinec.

Kot je zapisal, je na podlagi obvestila Komisije za preprečevanje korupcije, vezanega na prejeto anonimno informacijo, ki je bila preko ministrstva za pravosodje 13. februarja posredovana koprskemu okrožnemu sodišču, na omenjenem sodišču stekla kazenska preiskava, ki pa še ni zaključena.

"Glede na to, da je Komisije za preprečevanje korupcije ocenila, da obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti, je uradni zaznamek o prejeti informaciji posredovala tudi Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru ter Policijski upravi Koper," je dodal. Po Bohinčevih besedah lahko preiskava, ki poteka, služi kot dokaz, da tovrstni poskusi ne ostajajo neodkriti in da v zvezi s tem tudi ustrezno ukrepajo.

Predsednik koprskega okrožnega sodišča je tudi opozoril, da informacij o postopku v medije ni posredovalo koprsko sodišče in da v okviru sodstva ne vedo, kdo jo je posredoval v javnost. "Glede na nezaključenost in občutljivost zadeve, lahko posredovanje tovrstne informacije predstavlja samostojno kaznivo dejanje," je še ocenil.

Neznanci, ki so vdrli v računalnik koprskega sodišča, so domnevno priredili sodne spise primera Franca Matoza

Kot je znano, je TV Slovenija v ponedeljek poročala, da so v računalnik na koprskem sodišču vdrli neznanci ter v enem od sodnih spisov prirejali in popravljali podatke. Kot je še navedla omenjena televizija, gre po neuradnih, "a zanesljivih virih za spis, ki se nanaša na kazensko zadevo", v kateri kot zagovornik obtoženega nastopa koprski odvetnik Franci Matoz.

Matoz je istega dne napovedal, da bo odškodninsko preganjal TV Slovenija zaradi omenjenega prispevka. Kot je povedal, je vsakršno povezovanje njegovega imena s kakršnimi koli vdori v računalniški sistem katerega koli sodišča v Sloveniji norost.