Stari pregovor pravi, da se vsaka pesem, pa naj bo še tako lepa, enkrat konča. Tista o suverenosti slovenskih prvakov se je ob najbolj nepravem času. Visok poraz je laičnim opazovalcem težko pojasniti. Če bi Blejci izgubili po ogorčenem boju, bi njihovi navijači razočaranje lahko še nekako razumeli. Toda tekma v dvorani Budocenter je potekala približno tako, kot če bi Sava začela teči proti Julijskim Alpam. V nasprotju s pričakovanji so Tirolci povsem zasenčili Gorenjce, ki niso nudili resnejšega odpora.

"Igralci Tirola so si naslov zaslužili, kajti igrali so dobro. O naši igri ni veliko za povedati. Bila je slaba in nepovezana, za kar je več razlogov. Škoda, ker se nam je to zgodilo v finalu. Letošnjega cilja v srednjeevropski ligi nismo izpolnili. Krivi smo vsi, eni bolj drugi manj. Sedaj je pred nami nov cilj, ki je povezan z državnim prvenstvom. Naslov enostavno moramo osvojiti," je dejal kapetan Bleda Matija Pleško, ki je bil znova obsojen na sedenje na klopi. Zaradi tega se ni želel pritoževati, a je očitno, da ni niti najmanj zadovoljen, ker mu sedaj že nekdanji trener Glenn Hoag v tej sezoni ni zaupal veliko minut na igrišču. "Ne bi bilo primerno, če bi 'pametoval' o vzrokih za poraz, saj nisem imel priložnosti, da bi pomagal soigralcem. Sedaj ni pravi čas, da bi igralci komentirali, zakaj je prišlo do odhoda trenerja, kajti pred nami je še velika naloga v državnem prvenstvu. Skozi vso sezono sem bil zelo dobro pripravljen, a sam ne morem opraviti menjave. Težko je bilo gledati s klopi, ko smo na igrišču delovali nemočno. A na žalost je prek tega treba iti, v tej sezoni je pač tako, da ne igram veliko," je dodal blejski kapetan.

Ko so se Blejci uvrstili v osmino finala lige prvakov, so dosegli enega največjih uspehov, medtem ko je bila igra v prvih treh nizih prve tekme proti Zenitu odlična. Sezona je potekala po želenih tirnicah in ni bilo slutiti, da bo sledilo takšno razočaranje. "ACH ima toliko kakovostnih igralcev, da se je dalo včasih kaj speljati tudi na 'horuk'. Proti Kazanu so v Tivoliju moji soigralci igrali povsem solidno. Rusi so nas morda malo podcenjevali. Treba je priznati, da niso igrali tako dobro kot lani, ko so osvojili ligo prvakov, poleg tega smo imeli veliko pomoč polnega Tivolija. Vse to je pripomoglo k temu, da smo bili v prvih treh nizih blizu zmagi. Na povratni tekmi se je pokazalo, koliko pomeni domača dvorana. Treba je pošteno povedati, da smo imeli ugoden žreb v predtekmovalni skupini lige prvakov. Veliko razočaranje bi bilo, če se ne bi uvrstili naprej," je Matija Pleško sklenil pogovor.