Z Okrepčevalnico želijo staršem ponuditi izkušnjo konkretnih veščin, ki jih potrebujejo v različnih razvojnih obdobjih družinskega življenja, saj ugotavljajo, da kljub obilici literature in predavanj, ki so sicer potrebni, staršem največkrat manjka ideja, kako konkretno postopati v določeni situaciji iz družinskega življenja. Poleg tega bi radi staršem omogočili druženje in jim pokazali, kako se lahko odprto in brez zadrege pogovarjajo tudi o najpomembnejših družinskih temah na način, ki daje zagon in nove ideje. "Gre za to, da vsi živimo v družinah, ki imajo zelo podobna pravila delovanja. In imamo zgodbe, v katerih so izkušnje, kako smo preživeli najrazličnejše situacije. V teh zgodbah so modrosti in dobri upi, ki jih je vredno medsebojno podeliti. Okrepčevalnica je torej dobesedno namenjena krepitvi kakovosti družinskega in partnerskega življenja," so prepričani organizatorji.

Okrepčevalnica bo potekala v dveh delih: kot predavanja in kot mesečna srečanja skupine staršev. Vsak dogodek bo tematsko zaokrožena enota, udeleženci bodo lahko iz ponudbe sami izbrali, kar bo zanje najbolj uporabno. Starši bodo najprej spoznali konkretne zgodbe skozi različna obdobja razvoja družinskega življenja na predavanjih, ki bodo še ta mesec na različnih osnovnih šolah v občini in v dvorani nad Kavarno Veronika. V nadaljevanju pa bodo ob petkih enkrat na mesec srečanja v skupini, kjer bodo starši lahko na lastni koži preskusili in se seznanili z različnimi veščinami iz vsakdanjih družinskih situacij, ki so najbolj karakteristične za način življenja časa in prostora. To bodo treningi veščin, ki bodo v dvorani nad Kavarno Veronika. Okrepčevalnico bosta vodila Leonida in Albert Mrgole, starša štirih otrok in družinska terapevta z dolgoletnimi izkušnjami.

Kamniški starši, ki imajo otroke v vrtcu ali šoli, so že prejeli informacije z natančnimi datumi in lokacijami vseh dogodkov. Vsi preostali pa si lahko ogledajo spletno stran zavoda Vezal iz Kamnika (www.vezal.si). Naslednje predavanje Vzgojne veščine za otroke v času odraščanja bo 18. marca ob 18. uri v dvorani nad Kavarno Veronika.