Semafor je po koncu rednega dela srečanja pokazal izenačen izid 1:1. Ker med podaljškom nobeno od moštev ni zatreslo mreže, so sledili kazenski streli, kjer pa so mirne živce ohranili hokejisti San Jose Sharks, izkazal pa se je tudi vratar hokejskega zvezdniškega moštva all-star Evgenij Nabokov, ki so mu bili s slabim izvajanjem kazenskih strelov in zgrešenimi streli v veliko pomoč hokejisti Los Angelesa.

Enaindvajsetletni slovenski hokejski reprezentant Kopitar se je pred vrata Kazahstanca postavil kot prvi strelec Los Angelesa po zgrešenem strelu tekmeca iz vrst Morskih psov Dana Boyla. A je edini Slovenec v ligi NHL zgrešil. Joe Pavelski je Kopitarjevo napako takoj kaznoval in zadel. Jack Johnson je nato zadel za Kralje, nato pa prav nobeden od preostalih petih izvajalcev kazenskih strelov iz vrst Kraljev ni zadel. Zato pa je mrežo v sedmem krogu izvajanja kazenskih strelov zatresel Jonathan Cheechoo, Nabokov pa je zatem ustavil Teddyja Purcella, in Morski psi so se veselili zmage z 2:1. Ohranili so prepričljivo vodstvo 24 točk pred drugouvrščenim moštvom iz Dallas. San Jose zaostaja le za eno točko pred vodilnim moštvom zahodnega dela lige, aktualnimi prvaki iz Detroita.

Iztržek zadnjih gostovanj Kraljev je porazen. V zadnjih šestih dvobojih v gosteh niso okusili slasti zmage, tudi na srečanjih proti Morskim psom so vpisali pet zaporednih porazov. Zadnjič so Morski psi proti Kraljem klonili 3. aprila 2008. Po bolečem porazu proti Vancouvru je tako sledil še en neuspeh za Kralje. Čeprav so proti favoriziranim Morskim psom tokrat uspeli v rednem delu dvoboja prikazati solidno igro, pa se dobra igra ne pozna pri samem rezultatu. Kraljem se tako vse bolj izmika uvrstitev v play-off. Kot predzadnjemu moštvu zahodne konference jim za vstop v končnico prvenstva manjka za zdaj nedosegljivih pet točk.

Ljubitelji dobrega hokeja so minulo noč res prišli na svoj račun. Skupno de je odvilo trinajst dvobojev. Poleg obračuna v San Joseju so kazenski streli odločili še o dvobojih Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators (3:4), Buffalo Sabres - Atlanta Thrashers (3:4), Washington Capitals - Carolina Hurricanes (5:4), Florida Panthers - Tampa Bay Lightning (3:4). Podaljška pa sta odločala o zmagovalcu srečanja Edmonton Oilers - Colorado Avalanche (2:3) in Dallas Stars - Minnesota Wild (3:2).

Pravo kanonado pa so uprizorili hokejisti moštev Toronto Maple Leafs in Calgary Flames. V kanadskem derbiju moštev vzhodnega in zahodnega dela lige je bil uspešnejši vzhod Kanade, Toronto, z 8:6.

Boston Bruins je premagalo New York Islanders (2:1) in se kot najuspešnejše moštvo vzhodne konference z 99 točkami na vrhu lige izenačilo z najuspešnejšim moštvom zahodne konference Rdečimi krili, ki je v St. Louisu s 5:2 premagalo tamkajšnje moštvo Blues.

Phoenix Coyotes je klonilo proti Nashville Predators (0:2), Philadelphia Flyers pa je s 4:2 premagalo New York Rangers. Moštvo Montreal Canadiens je bilo slabše od vodilnega moštva atlantske skupine New Jersey Devils (1:3). V vratih Vragov se je dosežka veselil Martin Brodeur, ki se je s številom 551 zmag v ligi izenačil z legendarnim vratarjem Patrickom Royjem, ki je v svoji karieri branil tudi za Montreal. Za Brodeurjem je že skupno 986 tekem rednega dela sezon lige NHL.

Češki hokejist Patrik Eliaš je z golom in podajo izenačil rekordni dosežek moštva Vragov, ki ga je s 701 točko vpisal John MacLean. Dosežka se je veselil še en igralec Vragov, Brian Rolston, ki je zadel svoj že 300 gol.