Trgovino bodo odprli ob 14. uri na Celovški cesti 291 v Ljubljani. Ob odprtju trgovine bodo na osnovi potrdil Centra za socialno delo prvič izdajali kartice, s katerimi bodo imetniki lahko nakupovali, so sporočili z uprave SOS zadruge.

Za nakup izdelkov v SOS trgovini je potrebna kartica, ki jo na osnovi dokazila delodajalca o mesečnem prejemku posamezniku izda Center za socialno delo. Vsi, ki so brezposelni ali imajo prihodek manjši od 500 evrov na mesec in živijo sami, bodo lahko v trgovini kupili za 25 evrov blaga. Dvočlansko gospodinjstvo z 800 evrov prihodkov bo lahko nakupilo za 40 evrov, tričlanska družina s 1000 evri prihodkov bo lahko kupila za 50 evrov blaga, štiri in veččlanske družine s 1200 evri prihodkov pa za 60 evrov blaga.

Poleg lažjega dostopa do osnovnih živil bodo iz SOS trgovine razvažali izdelke tistim, ki fizično ne morejo do prodajalne, brezposelnim pa bodo ponujali različne možnosti zaposlitve.

Poleg posameznih mestnih občin, ki ponujajo prostore za trgovine, so med partnerji tudi Žito in Ljubljanske mlekarne kot dobavitelja ter Center za socialno delo, ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ministrstvo za šolstvo in šport in ministrstvo za gospodarstvo ter Zavod RS za zaposlovanje, ki je potrdil namero o ustanovitvi SOS trgovine.