"Postalo je jasno, da so se nekateri arabski voditelji skupaj s križarskim sionističnim zavezništvom zarotili proti našim ljudem. To so tisti voditelji, ki jih Amerika označuje kot zmerne," je v posnetku dejal vodja Al Kaide, na katerega so ZDA razpisale nagrado v višini 25 milijonov dolarjev.

"Države muslimanskega sveta od Indonezije do Mavretanije so razdeljene na dvoje: nekatere od njih so sprijene, nekatere pa so še bolj sprijene ... Holokavst v Gazi med dolgim obleganjem je pomemben zgodovinski dogodek, ki potrjuje pomen razlikovanja med muslimani in hinavci," je še dejal bin Laden.

Džihadiste je bin Laden obenem pozval, naj se pripravijo na sveto vojno proti ameriški vojski za osvoboditev Iraka, nato pa iz Jordanije napadejo Izrael.

Gre za že drugi posnetek bin Ladna v zadnjih dveh mesecih, v obeh pa se je osredotočil na ofenzivo izraelske vojske v Gazi. Prvi posnetek je bil objavljen 14. januarja, v njem je vodja Al Kaide muslimane po vsem svetu pozval k sveti vojni proti Izraelu zaradi njegove agresije v Gazi.

Izraelska ofenziva v Gazi je povzročila razkol med Savdsko Arabijo in Egiptom na eni ter Sirijo in Katarjem na drugi strani. Egipt je bil med drugim tarča kritik, ker ni želel trajno odpreti mejnega prehoda Rafa z Gazo in ker naj bi bil v sporu med palestinskim gibanjema Hamas in Fatah pristranski v korist slednjega.

ZDA so v odzivu na posnetek ocenile, da ta ne prinaša nič novega. "Al Kaida te teme naslavlja precej pogosto in na tej točki se zdi, da ni nič novega," je dejal neimenovani predstavnik ameriške administracije za boj proti terorizmu. Tudi v dejstvu, da je bin Laden na to temo v zadnjih mesecih objavil kar dva posnetka, predstavnik ZDA ne vidi nič posebnega.