Po besedah Cerarjeve je prvih sto dni čas za postavitev strategij posameznih ministrstev in ko se bodo te strategije utrdile in postavile, potem bo tudi čas za uskladitev strategij na nivoju vrha vlade.

"Če pogledamo resorna ministrstva, to tudi ves čas počnejo. Prav gotovo lahko rečemo za pravosodno in notranje ministrstvo, ki ga vodita člana naše stranke, da tu se strategija izrazito postavlja. In ko bo tudi na drugih področjih vladnih resorjev postavljena, bomo lahko izrekli ali kritiko ali pohvalo, kakšna je sedaj ta skupna strategija," je dejala.

Sicer pa meni, da je stranka Zares trden člen koalicije in da vidi svoje mesto v koaliciji. "To je mesto, v katerem se lahko izkaže, drugje se nikakor ne bi mogla tako," ocenjuje podpredsednica LDS.

Cerarjeva je še dodala, da bi pričakovali, da bodo vse stranke koalicije trdno držale skupaj in predhodno rešile nesoglasja, preden pridejo z njimi v javnost. "Vsaka stvar se mora reševati najprej interno med seboj in šele, če se tu ne da, se potem izpostavi. In mislim, da bo tudi ta koalicija po tem uvodnem uvajanju prišla do teh spoznanj," še pravi Cerarjeva.