Ljubljana - Potem ko so odbojkarji ACH Volleyja v osmini finala lige prvakov proti Zenitu doživeli vrhunec sezone, jih danes ob 20. uri čaka nova pomembna preizkušnja. V polfinalu srednjeevropske lige se bodo Blejci na Dunaju pomerili s tamkajšnjim klubom aon hotVolleys, ki je gostitelj sklepnega turnirja četverice. Na drugi polfinalni tekmi se bosta prav tako danes za uvrstitev v finale potegovala avstrijska kluba Posojilnica Dob in Hypo Tirol.

ACH ima proti Dunajčanom dobre izkušnje, kajti letos jih je premagal že trikrat, enkrat pa je izgubil. Poleg tega slovenski prvaki branijo naslov in upajo na tretjo zaporedno lovoriko v tem tekmovanju. Gorenjci so formo pilili na dveh prijateljskih tekmah proti zagrebški Mladosti, ki so ju dobili in obdržali tekmovalni ritem. Moštvo so po tekmah z Zenitom pestile poškodbe in bolezni. Teh težav sedaj ni več, manjkal bo le Matevž Kamnik, ki mu preglavice povzroča koleno. Glavni trener Glenn Hoag je imel nemalo skrbi, ker sta bila nekaj časa poškodovana oba podajalca, a sta sedaj Angel Perez in Rok Satler pripravljena na novo pomembno preizkušnjo.

"Prvi del priprav je potekal le z devetimi igralci. K sreči so se fantje nato vrnili po poškodbah in boleznih, tako da smo lahko v zadnjem tednu naredili nekaj odličnih treningov, na katerih se je pokazalo, da je ekipa v dobri formi. S pripravljenostjo smo lahko zadovoljni," je dejal pomočnik glavnega trenerja Tilen Kozamernik. Avstrijci so v minulih dneh napovedovali oster boj za zmago proti favoriziranim Slovencem. A to Blejcev ne bo prestrašilo, temveč nameravajo še enkrat dokazati, da imajo boljšo zasedbo od Dunajčanov. "Dunaj v zadnjem obdobju ni bil v najboljši formi, ampak na to se niti slučajno ne smemo zanašati. Iz nastopov v medijih se da razbrati, koliko Dunajčanom pomeni ta turnir, zato lahko pričakujemo, da bodo dodobra 'nabrušeni'. Zavedamo se, da smo v boljši formi in bolj samozavestni kot na zadnji medsebojni tekmi lige prvakov, ko smo izgubili," je rekel Kozamernik.