Občnega zbora v ponedeljek zvečer so se udeležili tudi župan mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič, načelnik oddelka za kulturo Uroš Grilc, podžupan Jani Möderndorfer in mestni svetnik Peter Božič. "Nič ne obljubim, ostajam pri svoji odločitvi, razen če ne najdemo skupne rešitve za vsa tri gledališča. Da, še enkrat bomo razmislili," je ob odhodu dejal župan. Besede so članom Šentjakobskega gledališča vlile novo upanje, pravi direktor gledališča Srečko Kermavner.

Župan je po burni razpravi predlagal ponoven sestanek s strokovnjaki - gledališčniki, ki bi jih imenovali člani Šentjakobskega gledališča in ki bi se pridružili direktorjem Šentjakoba, Lutkovnega gledališča Ljubljana in Gledališča za otroke in mladino (GOML). V mediacijsko skupino, ki naj bi se v prihodnjih desetih dneh sestala z županom in njegovimi strokovnimi sodelavci, so šentjakobovci imenovali Gašperja Tiča, Borisa Kobala in Gojmirja Lešnjaka.

Ne glede na potek pogovorov v županovem kabinetu so na občnem zboru sklenili, da bo dokončen sklep članov ljubiteljskega gledališča ponovno v rokah občnega zbora gledališča oziroma društva. Na sestanku pri županu obe strani pričakujeta konkretne predloge in rešitve, primerjave in finančne posledice le-teh, je sporočil Kermavner.

Na občnem zboru so izvolili organe društva za naslednje štiriletno obdobje. Predsednik društva ostaja Kajetan Bajt.