Njen letošnji rekord je 205 cm, a jih je v Torinu zmogla le 192, na 196 pa je letvico trikrat podrla. "Sploh ne vem, kaj se je dogajalo. 196 centimetrov na treningih brez težav preskakujem. Nisem se dobro počutila, moja tehnika je bila iz skoka v skok slabša. Da bi bilo govora o kakšni ugledni višini, bi še razumela, a 196... Potem pa se samo obrneš in že si pred tretjim in hkrati zadnjim poskusom, ko je nervoza že neznosna," je medijem razlagala po neuspehu.

Hrvaški časopisi so natančno analizirali njene skoke, ugotovili, da je bil Blankin zalet vsakič prekratek, neuspeh pa že pripisali širši krizi atletinje, ki traja že od finala Zlate lige in olimpijskih iger v Pekingu. Blanka Vlašić kljub vsemu meni, da ni razloga za paniko. "Še vedno zmorem do vrhunskih višin, sicer letos ne bi preskočila 205 centimetrov. V Torinu ne vem, kaj se je dogajalo. Morda sem se v preteklih letih nekoliko izpraznila v psihičnem smislu in zato izgubila svoj ubijalski nagon za kolajno. Zdrava sem in dobro pripravljena, zato je še toliko bolj neverjetno, da mi ni uspelo. Ariane Friedrich je zlato kolajno osvojila z 201 centimetrom, česar sem prav gotovo sposobna tudi jaz. Nič mi ni jasno. Letvico pri 196 bi morala preskočiti za sto metrov!" je bruhalo iz Blanke Vlašić.

Nekateri športni zanesenjaki, ki sodelujejo na spletnih forumih, pa imajo že recept, kako svojo atletsko šampionko povrniti med dobitnice kolajn na velikih tekmovanjih. "Vrni se na staro frizuro in barvo las, pa boš spet zmagovala," ji je svetoval eden od duhovitežev. bi