Na ducate je takšnih, ki so poročale o močnih bolečinah po telesu, druge pa tudi zaradi oslabelosti mišic, vrtoglavice, vročine, omotice ali otrpelosti.

Program je izzval burne reakcije, nekateri so zatrdili, da spodbuja promiskuiteto, saj ščiti pred spolno prenosljivim HPV virusom, ki povzroča približno 70 odstotkov oblik tumorjev na materničnem vratu.

Zaradi stranskih učinkov nasprotniki že zahtevajo ukinitev programa, britanski vladni zdravstveni strokovnjaki pa zagotavljajo, da je cepivo varno, saj je od 700 tisoč cepljenj o stranskih učinkih poročalo le 1340 žensk. Strokovnjaki tudi zatrjujejo, da je mnogo stranskih učinkov prišlo zaradi načina cepljenja in ne zaradi cepiva samega, saj cepivo naj ne bi povzročalo resnih zdravstvenih stanj, kot je na primer paraliza.

Kljub temu Daily Mail poroča o nekaj primerih paralize; eno dekle je dobilo t. i. Bell's Palsy, pri kateri gre za okvaro obraznega živca; neko drugo dekle hemiparezo, delno ohromelost polovice telesa; dve dekleti sta zboleli zai hipestezijo, stanjem, pri katerem ima bolnik zmanjšan občutek za bolečino, toploto, mraz in dotik; eno dekle pa Guillain-Barré sindrom, ki povzroči paralizo nog.

Robert Music iz dobrodelne organizacije Jo's Trust pravi: "Vsaka mama naj poskrbi, da bo njena hči cepljena, saj verjamemo, da cepivo v veliki meri bolj koristi kot škoduje."