Trojica slovenskih atletov je obtičala že v kvalifikacijah. Brez finalnih uvrstitev so ostali Miran Vodovnik (deveti v suvanju krogle), Matic Osovnikar (20. v teku na 60 m) ter Cene Šubic (22. v teku na 1500 m).

"Opravičujem se za slabe napovedi strokovnega sveta, saj smo želeli eno medaljo in še eno uvrstitev v finale, dosegli pa precej več. Nič ne bi bilo napak, če bi se kaj takega še ponovilo. Ženska ekipa je tokrat podpirala štiri in ne le treh vogalov hiše. Toda tudi fantje so dobro in trdo trenirali. Ocenjujem, da je šlo le za slab trenutek. Prepričan sem, da lahko tudi od naših atletov v poletni sezoni veliko pričakujemo," je na novinarki konferenci po prihodu reprezentance v domovino menil predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije (AZS) Martin Steiner.

"Pred EP sem pričakovala medaljo in cilj na EP tudi izpolnila. Dosegla sem najboljši rezultat v sezoni kljub težavam s hrbtom. To mi daje še več samozavesti za prihodnost in letošnje SP v Berlinu," je menila Šestakova. "Presegla sem vsa pričakovanja. Vedela sem sicer, da lahko posežem visoko in se uvrstim blizu medalj. To je bila moja prva tekma, ko sem v resnici dala vse od sebe in do odličja prišla v šprintu, ki mi doslej ni bil pisan na kožo. To je lepa potnica za naprej," je povedala Romanova.

"Dve medalji na velikem tekmovanju sta lep uspeh ne le za našo atletiko, ampak za ves slovenski šport. Odličji sta plod slovenskega znanja in dobrega dela naše stroke. Romanova je naredila velik premik naprej, Kolaričeva in Rodičeva sta bili na pragu medalj in pričakujmo, da bosta šli v prihodnjih letih po stopinjah Romanove. Naš naslednji cilj je norveški Bergen v juniju in uvrstitev reprezentance v superligo, avgusta pa nova velika tekma, SP v Berlinu," je dejal vodja ekipe in direktor AZS Boris Mikuž.