Ekipa je lani dosegla velik uspeh s prvo zmago v zgodovini v Monzi, v skupnem seštevku pa je sezono 2008 končala na šestem mestu. "Naš cilj je, da bi vsako nedeljo po dirki prizorišče zapustili z občutkom, da smo naredili vse, kar je bilo mogoče. Želimo zbrati čim več točk. Lani jih je bilo 39, letos bi bili torej zadovoljni s 40," je cilje moštva predstavil vodja Franz Tost.

Na vozniških sedežih bosta v drugi ekipi Red Bulla dva Sebastiena: Francoz Bourdais, ki je za moštvo vozil že lani, ter švicarski novinec Buemi. Slednji se je ekipi pridružil po slovesu Nemca Sebastiana Vettla, ta se je preselil v prvo ekipo Rdečih bikov.

Toro Rosso bo v letošnji sezoni napadal z dirkalnikom s Ferrarijevim motorjem, dizajn pa je precej podoben Red Bullu, ki se je na testiranjih že izkazal kot zelo hiter bolid. "Avto je zelo dober in veliko obeta. Upam, da bomo imeli več sreče kot lani," je še dodal vodja moštva. Lani je Toro Rosso nov dirkalnik predstavil šele sredi sezone, na šesti dirki, do takrat pa nastopal še z modelom iz sezone 2007.

Toro Rosso bo tako kot večina tekmecev naslednje dni preživel na testiranjih v Barceloni.