"Po Facebooku se mi je javila Hrysopiyi Devetzi, grška skakalka troskoka, nosilka srebrnega in bronastega olimpijskega odličja. Rekla je, da verjame vame, da bom zmagala ter da bo zame stiskala pesti," nam je v soboto ob sproščenem vzdušju na odličnem kapučinu v družbi Rodićeve, Srdjana Djordjeviča, Alberta Šobe, Matije Šestaka in Khalida Nasifa povedala Marija Šestak. A nedeljski dan se ni začel najbolje, saj počutje ni bilo na najboljši ravni...

"Dala sem vse od sebe in na najpomembnejši tekmi sezone skočila najboljši rezultat. Rusinja je bila tokrat boljša. Glede na vse težave, ki sem jih imela v sezoni, sem že mislila, da sploh ne bom tekmovala v dvoranski sezoni, izkupiček pa je odličen. Povrhu se včeraj še nisem počutila najbolje," je še pred podelitvijo pojasnjevala atletinja Massa ter dodala: "Borila sem se do konca in skušala tekmico prehiteti v zadnjem poskusu. Vedno se borim do zadnjega atoma moči, tudi če sem zadnja. Pred tekmo sem se pogovarjala s Slovakinjo Dano Veldakovo, s katero sva bili skupaj na pripravah v Južni Afriki, in ji rekla, da morava obe dobiti kolajno. Vesela sem, da se je tako izkazalo ter da je tudi Snežka v finalu prehitela dve tekmici."

Čeprav se Snežani Rodić v finalu ni posrečil skok, ki bi ji prinesel želeni osebni rekord, je imela razlog za zadovoljstvo. "Bila sem motivirana kot še nikoli doslej. Z uvrstitvijo v finale sem izpolnila cilj, s šestim mestom pa sem ga celo presegla. Škoda za nekatere prestope, a sem rekla, da grem na vse ali nič," je med prejemanjem čestitk trenerja Djordjeviča razlagala 26-letna mati dvoinpolletne hčerkice Lare, ki bo danes po zaslugi mamice doma bogatejša za marsikatero lepo italijansko oblačilo.

Žena je znova presenetila soproga in trenerja Matijo Šestaka. "Večkrat sem presenečen nad borko, kakršne še nisem videl. Bal sem se, da ne bi bilo slabše, a se je izteklo zelo dobro. V dvoranski sezoni zaradi težav s hrbtenico Marija ni trenirala, kot bi sicer, zato smo lahko z izkupičkom zelo zadovoljni. Po lanskem bronu na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Valencii in letošnjem srebru bomo naslednjič napadali zlato kolajno (prihodnje leto bo dvoransko SP v Dohi - op. p.)," je odločno zaključil Šestak, ki ga je Taranova v finalu glede na kvalifikacijski nastop presenetila.

Za največje razočaranje na 30. dvoranskem EP je poskrbela Hrvatica Blanka Vlašić, ki je v skoku v višino preskočila le 192 cm in zasedla peto mesto. Junak prvenstva je bil britanski šprinter Dwain Chambers, v preteklosti pravi barman dopinških steroidnih koktejlov, ki je v šprintu na 60 m v polfinalu postavil evropski rekord (6,42). Neverjeten evropski rekord v skoku v daljino je dosegel tudi Nemec Sebastian Bayer (871 cm).