Zmagala je Rusinja Anastazija Taranova Potapova z najboljšim letošnjim izidom na svetu (14,68 m). Šestakova je osvojila osmo medaljo za Slovenijo na teh prvenstvih in drugo za bronom Sonje Roman v Torinu. Obenem je na velikih članskih tekmah še drugič stopila na zmagovalne stopničke; bronasta je bila že na dvoranskem SP v Valencii leta 2008.

"Presrečna sem. Skočila sem največ v tej sezoni in dala vse od sebe. Rusinja je bila danes pač boljša in ji moram čestitati. Čeprav nisem osvojila zlata, pa sem dosegla svojo najvišjo uvrstitev na velikih tekmovanji. Pred finalom se nisem tako dobro počutila, kot pred kvalifikacijami. Kljub zaostanku in nekoliko načetemu zdravju zaradi težav s hrbtom pa nisem popustila do konca. Žal mi tudi v zadnji seriji ni uspelo nadoknaditi tistih osem centimetrov in osvojiti še žlahtnejšega odličja. Toda, kot sem že rekla, tudi srebro je zame velik uspeh," je bila zadovoljna Šestakova.

Prav tako je bila vesela je bila tudi Rodičeva: "Še nikoli nisem bila tako borbeno razpoložena, kot tokat. Že z uvrstitvijo v finale sem izpolnila svoj cilj in nisem imela kaj izgubiti. Napravila sem nekaj več prestopov, vendar vse v želji, da bi bila uspešna. Sedaj bom dobila mednarodni razred in s tem, upam, tudi službo v državni upravi, kar bi mi finančno znatno olajšalo treninge in tekme. Sedaj vem, da bom lahko na prostem poleti skočila okrog 14,50 metra in se s tem na SP na avgusta v Berlinu priborila finalno uvrstitev."

Šestakova je bila po prvi seriji s 14,46 m na drugem mestu, Rodičeva pa s 13,87 m četrta; tri atletinje so prestopile, vodila pa je 23-letna Potapova, nekdanja svetovna in evropska mladinka prvakinja (14,51 m). Srbska rekorderka Biljana Topić in Rodičeva sta drugo serijo začeli s prestopoma, Potapova je nadaljevala s 14,47 m. Šestakova je v ponesrečenem drugem poizkusu pristala pri 13,23 m. V tej seriji so bili veljavni le trije skoki, Francozinja Teresa Nzola Meso Ba, bronasta na dvoranskem EP leta 2007, pa se je s 14,31 m prebila na tretje mesto.

Rodičeva je bila pred tretjo serijo, v kateri je znova prestopila, peta. Potapova je še izboljšala svoj dosežek s prve serije (14,69 m), po dveh prestopih pa se je v boj za odličja vmešala še Dana Veldakova, finalistka SP leta 2007, s slovaškim rekordom (14,40). Šestakova je odrinila skoraj 15 centimetrov pred desko in so ji namerili 14,20 m ter je ostala druga, Rodičeva pa je bila šesta.

Drugo polovico finala je Rodičeva začela s svojim tretjim prestopom, tokrat za 3,4 centimetra, Topičeva pa je s 13,32 m popravila svoj srbski rekord (14,32 m) ter se povzpela na četrto mesto. Šestakova kljub natančnemu odrivu v četrti seriji ni izboljšala svojega izida (14,34 m), Potapova pa je skok izpustila. Rodičeva je v predzadnji seriji skočila le centimeter manj, kot v prvi (13,86 m), Topićeva je znova izboljšala državni rekord (14,37 m), Šestakova pa se je vodilni Rusinji s svojim najboljšim izidom zime približala na osem centimetrov (14,60 m). Potapova je namreč v peti seriji skočila le 14,44 m. Odločilno šesto serijo je Rodičeva zaključila s 13,77 m, Topićeva in Veldakova, tedaj je bila Slovakinja že bronasta, pa sta prestopili. Šestakova svojega izida ni izboljšala (14,47 m), Potapova pa je prestopila.

Šestakova je v tej zimi največ skočila 14,52 m 10. februarja v Lievinu v Franciji, slovenski dvoranski rekord pa je dosegla 13. februarja 2008 v Atenah (15,08 m). Tedaj je prvič v karieri skočila prek 15 m in dosegla tretji dvoranski izid vseh časov. Prek 15 metrov je v dvoranah doslej skupaj skočilo le šest atletinj. Rodičeva je osebni dvoranski rekord (14,18 m) dosegla 24. januarja letos v Zagrebu.