V finalu sta nastopila še Robert Kranjec, ki je bil 22., ter Primož Pikl, ki je zasedel 28. mesto. Brez finalnega nastopa je ostal Robert Hrgota, ki je tekmo končal kot 32.

Devetnajstletni Schlierenzauer se je na vrh, do svoje 11. zmage to sezono in že 22. v karieri, prebil s četrtega mesta po prvi seriji in tako v skupni razvrstitvi svetovnega pokala na prvem mestu pet tekem pred koncem sezone pred najbližjim zasledovalcem Ammannom nabral že 254 točk prednosti. Z 11 zmagami v sezoni je tako mladi Tirolec le še zmago oddaljen od rekordne znamke po številu zmag v eni sezoni, ki jo je v sezoni 2004/05 dosegel legendarni Finec Janne Ahonen.

V slovenskem taboru so se trije skakalci uvrstili v finale, eden pa je obstal tik za finalno serijo. "Danes smo imeli tri finaliste in enega, ki mu je le malo zmanjkalo do finala, zato smo lahko zadovoljni. Tekma je bila precej vetrovna, saj so se razmere hitro spreminjale iz skoka v skok. Od naših fantov je imel le Damjan v obeh serijah zelo solidne pogoje za skok, Pikl in predvsem Kranjec pa bi bila lahko ob kanček boljših razmerah tudi kakšno mesto višje," je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener reprezentance Matjaž Zupan.

"Z doseženim moramo biti zadovoljni, dosegli smo lep ekipni uspeh in dokazali, da se nam je včerajšnja tekma res zgolj ponesrečila (Slovenci so sobotno moštveno preizkušnjo končali brez finala na devetem mestu, op. STA). Čez dobro uro se bomo odpravili proti Kuopiu, kjer nas že jutri čaka uradni trening ter nato kvalifikacije," je še povedal Zupan.

Naslednja tekma finsko-norveške nordijske turneje bo v torek, 10. marca, v Kuopiu.