Zlato je osvojila Estonka Ksenija Balta z najboljšim izidom sezone na svetu (6,87 m), druga je bila Rusinja Jelena Sokolova (6,84 m), tretja pa njena rojakinja Olga Kučerenko (6,82 m).

"Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom. Že z uvrstitvijo v finale sem presenetila vse in sem lahko nastopila povsem neobremenjeno. Razplet na vrhu ni presenetljiv in se zavedam, da tokrat še nisem bila 'zrela' za medaljo. Moj čas še pride. Sem še mlada in pred menoj je še vsa članska kariera. Želim si še napredovati in dosegati še boljše daljave," je napovedala 22-letna Kolaričeva. Prvi dan prvenstva, 6. marca, je s 6,67 metra izboljšala slovenski rekord Marije Šestak (6,59 m, 26. januar 2007, Budimpešta) in se s tretjim izidom kvalifikacij zanesljivo uvrstila v finale, kjer se je rekordu zelo približala.

Izvrstno je začela finalne boje in s 6,62 metra po prvi seriji zasedala tretje mesto. Pred odrivno desko je prišla na centimeter natančno. Vodila je favorizirana Kučerenkova, ruska dvoranska prvakinja (6,78 m), pred Balto (6,73 m), ki je v petkovih kvalifikacijah s 6,75 postavila tedaj drugi evropski izid sezone. Kolaričeva je bila v drugem poskusu manj natančna in je odrinila skoraj devet centimetrov pred desko ter svojega izida ni popravila (6,51 m).

Prehitela jo je tudi Rusinja Jelena Sokolova, tretja na EP do 23 let leta 2007 (6,73 m). Slovenka je v tretji seriji ponovila svoj prvi izid (6,62 m) in ostala četrta, pri odrivu pa je bila nekoliko nestabilna v gležnju. Tudi po četrti seriji (6,48 m) je bila tekmovalka iz Spuhlje pri Ptuju četrta, vodstvo pa je s 6,87 m in z estonskim rekordom prevzela Balta. Kolaričeva je v predzadnji seriji prestopila za 1,7 centimetra, v zadnji seriji pa je skočila 6,47 m.

"Zame je zelo pomembno, da tekmo začnem z natančnim odrivom, tokrat pa sem ob tem skočila še daleč. Škoda za peto serijo, saj sem bila tedaj prek državnega rekorda, vendar pa je bil to obenem tudi moj edini prestop na tekmi. V kvalifikacijah sem si nekoliko poškodovala gleženj, vendar me to med tekmo ni motilo," je pojasnila Kolaričeva, rdečelasa študentka prava; slovenski športniki so jo na olimpijskih igrah lani v Pekingu izbrali za najlepšo članico slovenske olimpijske delegacije.