Kot je dejal Gantar, so nova množična grobišča velik opomin, predvsem pa to zahteva skrbno ravnanje in prizadevanje pristojnih organov, da se skuša odkriti krivce. "Po mojem mnenju ni mogoče kar tako na splošno kriviti NOB za povojne dogodke, pač pa je pomembno, da se dejansko poskuša najti krivce in naročnike ter storilce teh grozovitih dejanj," je dejal Gantar.

Na vprašanje, ali bo tudi sam med tistimi, ki si bo šel ogledati najnovejše odkrito grobišče, pa je prvi mož slovenske zakonodajne oblasti dejal, da je ta trenutek najprej čas za to, da svoje opravijo strokovnjaki, sodni izvedenci in drugi, ko pa bo njihovo delo opravljeno, bo najverjetneje prizorišče obiskal tudi sam.

Sicer pa je bil današnji strankarski dogodek na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico v odsotnosti predsednika stranke Gregorja Golobiča po Gantarjevih besedah v glavnem namenjen druženju članov stranke, izkoristili pa ga bodo tudi za sproščen pogovor o aktualnih političnih zadevah, med katerimi pa ni posebej izpostavil nobene.