Dirkalnike ekipe Brawn GP bo poganjal Mercedesov motor, nova sezona pa se začne 29. marca v Avstraliji.

Honda je decembra sporočila, da se zaradi posledic finančne krize umika iz formule 1, ekipa pa je nato iskala kupca. V izjavi za javnost nova ekipa Brawn GP ni razkrila podrobnosti o menedžerskem odkupu in tudi ne ali bodo vsi člani osebja obdržali službe.

Ross Brawn, nekdanji tehnični direktor pri Ferrariju, je dejal: „Zadnji meseci so bili za ekipo zelo naporni, zato je današnja najava lep zaključek naporov za zagotovitev prihodnosti ekipi. Sicer pa je zelo žalostno, da moramo dolgo sodelovanje s Hondo prekiniti. Ob tem bi se rad zahvalil menedžerjem, ki so nam pomagali pri odkupu in pokazali zaupanje vame in v ekipo.“

Brawn, ki se je ekipi Honde pridružil na začetku lanske sezone, je dodal, da je zadovoljen s svojima voznikoma. „Izkušnje in znanje obeh voznikov nam bodo pomagali, da bo ekipa na novo sezono hitro pripravljena,“ je še dodal.

Predstavnik Honde Hiroši Ošima je preimenovani ekipi v prihodnji sezoni zaželel srečo. „Po oznanitvi, da se Honda umika iz formule 1, smo poskušali na različne načine poskrbeti, da ekipa še vedno ostane v tem športu. Zadovoljni smo z Brawnovim odkupom in mu želimo srečo," je sporočil.

V zadnjem obdobju je bilo veliko govoric, da bi novi lastnik Honde lahko postal tudi eden od najbogatejših ljudi na svetu, Mehičan Carlos Slim, čigar bogastvo se ocenjuje na 60 milijard dolarjev.