"Ves čas sem trenirala po prilagojenem programu. Ko me je uščipnilo, nisem mogla niti sama na stranišče. Najhuje je, ker nikoli ne veš, kdaj se ti lahko kaj takega zgodi. Vseeno sem se odločila, da bom tekmovala v dvoranski sezoni, saj bom imela na evropskem prvenstvu res lepo priložnost za dober rezultat. To pa je osvojitev kolajne," optimistično napoveduje Kragujevčanka. "Za kolajno bo treba skočiti med 14,5 in 14,8 metra. To sem sposobna. Res je sicer, da se mi je zadnji nastop v Atenah ponesrečil, a sta bila druga dva v zimski sezoni spodbudna," je na prizorišču zadnjih zimskih olimpijskih iger nadaljevala Šestakova, ki se je v Torino za razliko od glavnine reprezentance skupaj s Snežano Rodić odpravila z letalom iz Trsta.

Slovenska rekorderka v troskoku ima z dosežkom 14,52 tretji rezultat v Evropi. Največji cilj sezone bo svetovno prvenstvo v Berlinu. "O Berlinu še ne razmišljam. A vsekakor si želim, da bi tudi letos preskočila 15 metrov. Kaj bi to pomenilo, je težko napovedati. Pred Pekingom sem mislila, da bi takšen super nastop zadostoval za kolajno, a sem bila šesta. Že sedaj pa vem, da bom prihodnje leto izpustila dvoransko sezono. Šla bom namreč na operacijo hrbtenice in se pripravljala na poletno sezono," je še, z novo frizuro, pojasnila Marija Šestak, ki je pri poškodbi najbolj sodelovala z Rastom Stokom, ortopedom, ki s svojim znanjem pomaga večini najboljših slovenskih atletov.

Resen obraz na sicer večkrat nasmejani atletinji Massa naredi pogovor o babici. "Čeprav je od njene smrti minilo že dva meseca, ne mine dan, ko se ne bi spomnila nanjo. Ko sem jo videla zadnjič, je bila že zelo slaba. Ko je umrla, sem bila na pripravah v Južni Afriki, tako da se pogreba nisem udeležila," je zaključila Šestakova. Če bo v nedeljo osvojila kolajno, jo bo posvetila prav njej.