45-letnega poškodovanca so z rešilcem prepeljali v bolnišnico, a zdravniki dela jezika niso mogli več prišiti. Daviesova je dejala, da sta se sprla, zato mu je odgriznila jezik, ki ga je takrat predala policistom.

Mark Coghill in Tracy Davies sta bila pred neljubim (in bolečim) dogodkom skupaj tri mesece, ob rojstnem dnevu pa jo je Mark povabil k sebi na večerjo. Bila je razburjena, ker ji je zdravnik povedal, da ni noseča, zato je Marka prosila, naj jo poljubi.

"Bila je prijazna, lepa in nežna, že čez nekaj trenutkov pa se je popolnoma spremenila in močno grizla moj jezik. Glasno sem kričal, čeprav sem na začetku mislil, da gre za šalo. Nisem je mogel odriniti in spraviti iz svojih ust, upal sem le, da bo kmalu nehala, a ni. Ko je imela del mojega jezika v svojih ustih, je bila zadovoljna. Pogledala me je naravnost v oči, nato ga je pred menoj izpljunila na tla,“ je dogodke groznega večera opisal Coghill.

Daviesova ne prizna, da je svojega nekdanjega fanta namenoma poškodovala, in ne ve, kako se je poškodba sploh pripetila. Sojenje se nadaljuje.