Drugo največje slovensko mesto, kot nekateri zaradi številnih slovenskih priseljencev pravijo Clevelandu, si je po sinočnji zmagi nad Bucksi iz Milwaukeeja že zagotovilo nastop v končnici letošnje lige NBA. LeBron James je ob tem za zmago dosegel 23 točk in ujel še osem odbitih žog.

Do konca rednega dela sezone je še šest tednov, Cavaliersi pa prav gotovo ne bodo kaj dosti popuščali, saj si bodo skušali zagotoviti še najboljši izkupiček v zgodovini lige in prednost domačega igrišča. Doslej je Cleveland v posamezni sezoni (1989) nanizal 57 zmag, letos jih ima že 48. Milwaukee je kljub porazu še uspel zadržati osmo mesto v vzhodni konferenci, ki še vodi v končnico, čeprav mu New Jersey in Chicago tesno sledita.

Rašo Nesterovič je moral z Indiano priznati premoč v gosteh pri Portlandu. Slednji je zmago slavil s 107:105 in tako vknjižil že deseto zaporedno zmago na domačih tleh. Brandon Roy je za domače prispeval 28 točk, vključno z izredno pomembnima prostima metoma, ki ju je uspešno izvedel le 1,7 sekunde pred koncem tekme.

Portlandu je tokrat med drugim uspel veliki povratek v tekmo, potem ko je ob polčasu že zaostajal visokih 14 točk, poleg tega pa je uspešno prekinil niz porazov proti Indiani, saj je doslej proti tem nasprotnikom klonil kar devetkrat zapored.

Miami Heat so doma Phoenix Suns premagali z visokim izidom 135:129. Slovenski košarkar Goran Dragić v dresu Phoenixa po odločitvi trenerja ni zaigral. Na tekmi se je s 35 točkami izkazal Dwyane Wade, ki je ob tem izenačil še rekord kariere s 16 podajami. Igralca s klopi Michael Beasley in Daequan Cook sta družno dosegla 55 točk, Miami pa svojemu nekdanjemu igralcu Shaquilleu O'Nealu, ki zdaj nosi dres Phoenixa, ni pripravil prav lepe dobrodošlice.

O'Neal je za poražence prispeval 22 točk in osem skokov, medtem ko je Beasley za domače dosegel 28 točk, kar je največ v ekipi Miamija ob Wadeu, in k temu dodal še devet skokov. Cook je nanizal 27 točk. Miami je zbral drugo največje število točk v zgodovini kluba.