Poleg edine najžlahtnejše iz avstrijske metropole so osvojile še dve srebrni (Brigita Bukovec 60 ovire in Alenka Bikar 200 m) ter dve bronasti (Jerneja Perc 60 m in Jolanda Čeplak 800 m). Ker se slovenska atletika v zadnjih letih z velikih tekmovanj tradicionalno vrača z odličji, je cilj po besedah predsednika Petra Kukovice enak tudi letos. Glavni up bo skakalka troskoka Marija Šestak.

Spomini slovenskega športa na Torino niso lepi. Na zimskih olimpijskih igrah leta 2006 so slovenski športniki dosegli precej manj od pričakovanj. Evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki po veličini sicer ne sodi v rang tekmovanja največjega športnega spektakla, a bodo imeli atleti vseeno lepo priložnost, da Torino postavijo na list zaželenih slovenskih športnih destinacij. Hkrati bo prvenstvo prvo po olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je bila atletika najuspešnejša slovenska športna panoga.

"Naš prvi up je Marija Šestak, ki ima drugi prijavljen rezultat, od nje pa tudi pričakujemo kolajno. Drugi up s petim časom na 1500 m bo Sonja Roman. Matic Osovnikar je po rezultatu šele 14., a je venomer najboljši na veliki tekmi. Miran Vodovnik ima osmi prijavljen rezultat, zato bi se lahko uvrstil najmanj v finale," je o ciljih v Torinu (en finale in ena kolajna) spregovoril predsednik strokovnega sveta pri Atletski zvezi Slovenije Martin Steiner.

"Za 15 metrov nisem pripravljena, sem pa za kolajno," napoveduje Marija Šestak (troskok). "Cilj je met prek 20 metrov, kar bi pomenilo dober rezultat in potešitev apetitov," napoveduje Miran Vodovnik (krogla). "Osredotočam se predvsem na tek na 1500 metrov. Če bo šlo hitro, bi lahko tekla okrog državnega rekorda," pravi Sonja Roman (1500 in 3000 m). "Imela sem precej težav z zaletom. Upam, da jih je sedaj konec. Cilj je šest metrov in pol," si želi Nina Kolarič (skok v daljino). "Grem po zadovoljstvo," je bil kar malce preveč odkrit Cene Šubic (1500 m). "Treba bo teči hitro. Za finale se bo treba že v polfinalu približati državnemu rekordu. To je moj cilj," napoveduje Matic Osovnikar (60 m). "Z osebnim rekordom bom v finalu," pa trdi Snežana Rodić (troskok).

Izjava dneva je pripadla Albertu Šobi, enemu najuspešnejših slovenskih trenerjev 21. stoletja. "Najprej se opravičujem za zamudo. Prvič v življenju sem obstal v dvigalu. 15 minut je bilo kar dolgih. Upam, da bo tudi Matic prvič v življenju dobil kolajno na dvoranskem prvenstvu. Po vseh uspehih, ki jih je dosegel, je kar čudno, da je še ni. Nedvomno je pripravljen vsaj za finale," je pojasnil.