S predsednikom zbora za teke Mitjo Praznikom se bova o sezoni pogovorila s trenerji in tekmovalci. Podrobnosti ne bom pojasnjeval, ker imam dovolj te teme," je predsednik odbora Uroš Ponikvar na kratko opisal najbolj zanimive sklepe dela vroče seje zbora za teke, na kateri so obravnavali ponujeni odstop vodje reprezentanc Marka Gracerja po aferi "zamuda štarta" v Liberecu.

Včerajšnja večerna seja je potekala kar v Kranjski Gori, Gracerjevem domačem kraju. Skupaj z Markom Luštrekom sta opravljala vlogo tehničnih delegatov FIS na 56. mednarodnih zimskih carinskih igrah s sedežem v Kranjski Gori, na katerih je Vesna Fabjan v teku na 5 km na Pokljuki osvojila tretje mesto, sedem sekund za odlično Italijanko Marianno Longa. Ker sta imela zvečer sestanek tekmovalnega odbora, so ostali člani prišli pod Vitranc.

Sklep odbora, v katerem so še Mitja Praznik, predsednik zbora, predstavniki regij Luštrek, Aleš Hus in Robert Kerštajn, v.d. vodja komisije za tekmovanja in objekte Jože Klemenčič ter poslovni direktor Primož Ulaga, je bil pričakovan. Degradacija Gracerja ni samo pocenila zadnje tekme, ampak tudi onemogočila nove kratke stike med serviserji, glavnim trenerjem in vodjem reprezentanc v najbolj pomembnem obdobju slovenske tekaške zgodovine - lovu slovenske kraljice teka na kristalni globus, ki se nadaljuje v soboto v Lahtiju.