"Nisem uporabljal samo THG, EPO in HGH, temveč sem užival tudi testosteron, ki mi je pomagal pri spanju in zniževal holesterol. Vbrizgaval sem si tudi inzulin, po tri enote po vsakem treningu z utežmi," je le eno od priznanj v knjigi, ki jo bo Chambers predstavil v ponedeljek, dele besedila pa je že objavil časnik Daily Mail.

Chambers je v dolgih letih postal pravi mojster mešanja dopinških koktajlov. V knjigi opisuje, da je zaužil kakšnih tristo različnih mešanic, kar tudi finančno ni bilo povsem zanemarljivo, saj so ga prepovedana sredstva stala kakšnih 30.000 dolarjev na leto.

Preden so ga prvič dobili, je uspešno prestal deset dopinških kontrol, prvič pa se je nad svojim početjem zamislil leta 2002, nekaj mesecev po sprinterski zmagi na evropskem prvenstvu v Münchnu. "Ko sem bil čist, je bil moj osebni rekord na 100 metrov 9,97 sekunde," je zapisal Chambers. Leta dopinških goljufij in tveganja za zdravje so mu prinesla izboljšavo na 9,87. Britanski sprinter je tudi pojasnil, kaj se je v resnici zgodilo v finalu iger Commonwealtha leta 2002, ko je odpovedal nastop zaradi poškodbe mišice: v resnici je imel hude mišične krče zaradi uporabe poživil.

Chambers namerava nastopiti na bližnjem evropskem dvoranskem prvenstvu v Torinu, prav tako pa načrtuje nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Berlinu. Po prestani kazni zaradi dopinga se je Chambers lani uspešno vrnil na steze in na dvoranskem SP v Valencii osvojil srebro na 60 metrov.