6 (šest) smrtnih žrtev

V času od 23. februarja do 1. marca je za posledicami prometnih nesreč, ki so se zgodile na slovenskih cestah, umrlo šest ljudi.

Torek, 24. februarja - Ob 15.15 je na regionalni cesti Lesce-Jezero v kraju Nomenj 40-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Bohinja vozila od Bleda proti Bohinju. Nenadoma je zapeljala na nasprotni pas, po katerem je pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila z Blejske Dobrave. V trčenju so se huje poškodovali voznica, voznik in njegova 23-letna potnica z Blejske Dobrave. Ob 17.20 je voznica umrla v jeseniški bolnišnici.

Isti dan je ob 15.30 za posledicami prometne nesreče v bolnišnici umrl 47-letni makedonski državljan, sicer začasno prijavljen v Novi Gorici. Nesreča se je zgodila ob 8.40 v Srpenici pri Bovcu, ko je makedonski državljan nepravilno prehiteval in čelno trčil v nasproti vozeči osebni avto. Pokojnik je bil sopotnik v vozilu.

Sreda, 25. februar - Ob 22.21 se je na avtocesti Novo mesto-Ljubljana, pri Ivančni Gorici, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane. Vozil je iz smeri Ivančne Gorice proti Višnji Gori. Med vožnjo je po zaključenem prehitevanju z vozilom zapeljal v desno, preko voznega pasu na odstavni pas in utrjeno bankino, kjer je vozilo začelo zanašati. Vozilo je nato s sprednjo stranjo trčilo v kovinsko odbojno ograjo in nato v travnato površino, kjer se je začelo prevračati. Voznik, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, je med prevračanjem padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Petek, 27. februar - Ob 17.55 se je na avtomobilski cesti A/1 pri Dragomerju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Nesreča se je zgodila, ko je 22-letni voznik osebnega avtomobila vozil osebni avtomobil po avtocesti od Brezovice proti Logu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in nato po nekaj nenadzorovanih manevrih trčil v betonski nosilec nadvoza. Voznik osebnega avtomobila, ki je bil v vozilu sam, je podlegel poškodbam na kraju nesreče.

Nedelja, 1. marec - Ob 13.40 se je na regionalni cesti Černivec-Gornji Grad, zunaj naselja Tirosek, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 78-letni voznik motornega kolesa iz okolice Mozirja. Vozil je iz smeri Černivca proti Gornjemu Gradu. Ko je pripeljal po klancu navzdol, kjer cesta preide iz desnega v levi ovinek, je izgubil oblast nad vozilom. Zdrsnil je desno zunaj vozišča in z glavo trčil v deblo drevesa. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo je uporabljal varnostno čelado.

Iz bolnišnice so sporočili, da je umrla še četrta žrtev prometne nesreče, ki se je zgodila 5. februarja na hitri cesti Trebnje-Novo mesto, v kateri so že takrat na kraju nesreče umrli trije ljudje.