"Slišali smo o njegovi odlični igri, pa tudi željo ima, da bi igral za hrvaško reprezentanco. Zato smo reagirali in prepričan sem, da bo marca z nami že zaigral na prijateljski tekmi s Črno Goro,“ je razložil Dražen Ladić. Dejan Školnik se je sicer rodil v Mariboru, kjer tudi živi, a sta njegova starša iz Cvetlina na Hrvaškem, zaradi česar bo prejel hrvaški potni list. "To je le formalnost. Na policijo moram oditi in urediti papirje,“ je povedal Školnik.

Zanimivo je, da je 20-letnik pred klicem Ladića zavrnil ponudbo Tomaža Kavčiča, da bi bil del ekipe slovenske mlade reprezentance. "V klubu so bili nad mojo odločitvijo presenečeni, a sem jim razložil, da je moja domovina Hrvaška in da ne želim igrati za nobeno drugo reprezentanco,“ je razložil mladi nogometaš. O tem se je sicer v slovenskih medijih dosti pisalo, a mu navijači odločitve niso zamerili.

"Neverjetno je, kako predan je na vsakem treningu. Ko bo pridobil še malo rutine, bo odličen nogometaš,“ je o Školniku povedal trener Maribora Darko Milanič. Školnikov potencial pa je prepoznal tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič: "Dejan ima nekaj v sebi tisto, po čemer se vrhunski nogometaš razlikuje od povprečnega. Lahko ste srečni, da se je odločil zaigrati za vašo reprezentanco.“