Vlagatelji tako spremljajo vedno slabše novice. Finančni koncern American International Group (AIG) je včeraj objavila poslovne rezultate – v zadnjem četrtletju je posloval z največjo izgubo v zgodovini ameriških družb. Vsak dan v zadnjem četrtletju leta 2008 je namreč izgubil v povprečju 564 milijonov dolarjev. Ameriška vlada je zavarovalnici namenila že več finančnih pomoči, vendar si AIG še ni opomogla. Tako ameriška javnost vedno bolj kritizira finančno pomoč propadajočim finančnim institucijam, ki jo financirajo davkoplačevalci. Ameriška vlada je prejšnji teden objavila, da bo ponovno reševala AIG z novim paketom finančne pomoči.

Prejšnji teden je ameriška vlada povečala lastniški delež v bančnem koncernu Citigroup, finančni koncern HSBC pa je včeraj objavil, da bo z izdajo delnic povečal svoj kapital za 16,92 milijard dolarjev in ukinil 6100 delovnih mest.

Poglabljanje gospodarstev v recesijo na globalni ravni je tako povzročilo paniko na ameriških delniških trgih, ki so se spustili na najnižjo raven v zadnjih dvanajstih letih. Dow Jones je včerajšnje trgovanje zaključil na najnižji vrednosti v zadnjih dvanajstih letih. Indeks Indeks S&P 500 pa se je znižal za 4,7 odstotka na 700,82 in tako dosegel najnižji nivo vse od oktobra 1996.