Sprva olimpijcem niso dovolili, da bi 5,2 metra dolge palice lahko oddali med prtljago izrednih velikosti, nato pa se jim je med nošenjem po terminalu pripetila še večja nesreča. Ko so jih nosili skozi domači terminal, so se palice zataknile in zrušile del letališke strehe. Burgess je dejal, da je odlomil kos letališča, ko je palice svojega partnerja za trening Hooka naložil na pomične stopnice.

Malta in omet sta "deževala" na Burgessa, ko so se palice zagozdile v eno od stopnic in prebile streho. "Palice smo s pomočjo pomičnih stopnic skušali odnesti v spodnje nadstropje, ko sem pred sabo videl svetleči stekleni pano. Hitro sem jih spustil in rekel Steveu, ki je bil za mano, naj ne zbije steklenega panoja, ko so se moje palice zataknile in prebile strop," je za avstralske časnike dejal Paul Burgess.

K sreči je eden od potnikov, ki so se prav tako vozili s pomičnimi stopnicami, hitro in prisebno stisnil znak za ustavitev stopnic v primeru nesreče, tako da se palice niso zlomile in naredile še večje škode. Hooker je dejal, da so palice lahko "osvobodili" šele slabo uro pozneje, ko je eden od tehnikov pomične stopnice pognal v nasprotno smer.

K sreči nihče od atletov v tej bizarni nesreči ni bil poškodovan, pa tudi vseh osem palic je ostalo celih. V četrtek bodo namreč vsi nastopili na mitingu Mednarodne atletske zveze (IAAF) v Melbournu.