Ostali slovenski tekmovalci so tekmo končali že po prvi vožnji. Matic Skube je bil 40., Anže Mravlja 43., Miha Kürner pa je tekmo končal na 51. mestu. Mitja Dragšič je odstopil, Mitja Valenčič pa zaradi poškodbe hrbta ni nastopil.

Vajdičeva uvrstitev med deseterico najboljših slalomistov je dobra popotnica za finale pokala v švedskem Aareju, kjer bo skušal z dobrimi uvrstitvami zaokrožiti verjetno svojo najboljšo sezono. V tej zimi najbolje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu je bil z današnjima vožnjama zelo zadovoljen. Na odlično pripravljeno podkorensko strmino se je Vajdič podal s štartno številko 18. Že pred tem je kot prvi odstopil lanski slalomski zmagovalec Vitranca italijanski smučar Manfred Mölgg.

Klasično slalomsko napako, ko je prevozil količek, je storil Američan Ted Ligety, ki pa odstopa ni objokoval, saj je v soboto slavil v veleslalomu. Vajdič je prvo vožnjo končal s 14. časom. Kot edini Slovenec v drugi vožnji je z odlično predstavo na zaradi močnega sonca nekoliko zmehčani podlagi ob izjemni podpori navijaških tribun uspel v ciljni areni prehiteti hrvaškega zvezdnika Ivico Kostelića ter je za kratek čas prevzel vodstvo. Nazadnje se je veselil desetega mesta, svoje najboljše uvrstitve pod Vitrancem. Osemindvajsetletni Velenjčan se je sicer šele šestič uvrstil med deseterico v svetovnem pokalu, na stopničkah pa doslej še ni stal. V Kranjski Gori se je izmed Slovencev zadnjič med dvanajsterico uvrstil Drago Grubelnik, ki je bil 22. decembra 2005 12.

Kostelić je bil kljub nekoliko slabši predstavi na koncu enajsti in je za pičli dve točki ubranil prednost vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala pred drugouvrščenim avstrijskim smučarjem Benjaminom Raichom. Hrvaškega prvaka veseli, da se je sploh spravil na progo, saj težave s hrbtom in bolečine niso minile in je danes zjutraj, kot je dejal, resno razmišljal o tem, da sploh ne bi nastopil. Z drugo vožnjo je presenetil tudi sebe glede na hude bolečine v hrbtu. "Zdaj se ne morem ustaviti. Tri, štiri dneve bom izkoristil za počitek in terapijo," je še dejal.

Junak dneva je nedvomno Lizeroux, ki je vpisal drugo zmago v svetovnem pokalu in prvo v Kranjski Gori. Sicer pa so francoski smučarji v Kranjski Gori v slalomu najuspešnejši, saj so vknjižili že devet zmag. Čeprav je v drugi vožnji naredil veliko napako, zaradi katere je skoraj odstopil in je bil na koncu zadnji (29.), je Francoz Jean Baptiste Grange ohranil vodstvo v skupnem slalomskem seštevku; drugi je Kostelić.

Po sobotnem veleslalomskem polomu, ko nobenemu od slovenskih predstavnikov ni uspel preboj med trideseterico, je Vajdič v nedeljskem slalomu ubranil čast slovenske ekipe. Zato je bil vodja moške ekipe Urban Planinšek vidno zadovoljen, čeprav so ostalim tekmovalcem spodletele vidnejše uvrstitve. "To, kar je Vajdič danes pokazal z vrhunsko uvrstitvijo med deseterico, si zasluži pohvale. Njegov uspeh je še toliko večji, ker vemo, da je bila ta tekma zanj zelo težka in ker je imel v zadnjih dveh letih težave."

Vajdič in Valenčič že imata vstopnici za finale v Aareju, Vajdič pa bo celo startal v prvi jakostni skupini. Za zdaj sta v igri za finale še Andrej Jerman in Aleš Gorza. Planinšek je predstavil tudi ekipo za naslednjo tekmo v Kvitfjellu na Norveškem, kamor gredo Jerman, Gorza, Rok Perko, Andrej Križaj, Gašper Markič in Alek Glebov.

Dragšič, ki je danes sezono končal z odstopom v prvi slalomski vožnji, je bil zelo razočaran in je celo omenil možnost, da je bil lahko njegov tokratni nastop na Vitrancu tudi zadnji. Planinšek upa, da je šlo za prenagljeno izjavo in da bo smučar to svojo izjavo še 'prespal'.

Pokal Vitranc v že svoji 48. izvedbi oba dneva potekal v lepem in sočnem vremenu. Sobotni veleslalom si je po podatkih organizatorjev ogledalo 7000 športnih navdušencev, danes pa se je pod Vitrancem zbralo skoraj 9000 ljudi