Od Slovencev je na parket stopil tudi Saša Vujačič v dresu Los Anegels Lakers, ki so izgubili (79:90) v gosteh pri Denver Nuggets. Chauncey Billups in JR Smith sta za gostitelje vsak dosegla po 22 točk, Denver pa je premagal vodilno ekipo lige NBA prvič v zadnjih desetih medsebojnih obračunih. Pri Jezernikih je vnovič največ točk (29) dosegel Kobe Bryant, a je imel zgolj 29,8-odstoten met iz igre. Vujačič je odigral 13 minut, v tem času pa je zbral zgolj eno podajo in dve ukradeni žogi.

Sacramento Kings so v domači dvorani z 98:86 premagali Los Angeles Clippers, a Beno Udrih v dresu Kraljev zaradi poškodovanega gležnja ni zaigral. Kevin Martin je k zmagi, komaj tretji v zadnjih 20 tekmah prvenstva NBA, prispeval 20 točk, Bobby Jackson pa 18.

Uspešno je za svoje novo moštvo, branilce naslova prvaka NBA Boston Celtics, debitiral tudi zvezdnik Stephon Marbury. Ostrostrelec Ray Allen je na tekmi proti Indiani (104:99) dosegel 30 točk, Marbury pa jih je k zmagi dodal osem in dve podaji. Marbury se je Bostonu pridružil tik pred tekmo, potem ko se je pred dnevi le končala njegova saga v New Yorku. V svoji prvi tekmi vse od 11. januarja 2008 je Marbury iz igre zadel štiri od šestih poskusov in se med novimi soigralci, čeprav brez enega samega treninga, odlično znašel.

"Občutek je odličen, vendar mi v nogah ni ostalo prav nič moči. Sam lahko treniraš, kolikor hočeš, a treba je igrati tekme, da si v pravi kondiciji," je z nasmehom po tekmi priznal Marbury, ki je odigral 13 minut. Ravno toliko minut je na tekmi odigral tudi Slovenec Radoslav Nesterovič v dresu Indiane; dosegel je po štiri točlke in skoke ter eno podajo.

Antawn Jamison je v prestolnici na tekmi proti Chicago Bulls, ki si jo je ogledal tudi predsednik ZDA Barrack Obama, dosegel 27 točk in popeljal Washington Wizards do zmage s 113:90. Obama je prvi ameriški predsednik v skoraj desetih letih, ki si je v živo ogledal tekmo Washingtona v ligi NBA, zanj pa je bila to prva tekma, vse odkar je prisegel kot 44. predsednik ZDA. "Želeli smo se izkazati pred našim predsednikom," je po tekmi odkrito priznal Jamison in dodal: "Najpomembneje je bilo, da zmagamo. Energija v dvorani nas je kar ponesla in zaigrali smo res dobro, zmagali, in upam, da smo predsedniku ponudili dobro predstavo."

Obama, sicer rojen v Chicagu, je sicer navijal za svoje ljubljence Chicago Bulls, ki pa so daleč od nekdanje slave iz ere Michaela Jordana in druščine. Tokrat so doživeli še tretji poraz v zadnjih štirih tekmah. Obama je dvorano razočarano zapustil več kot štiri minute pred koncem tekme, le malo zatem, ko so košarkarji Washingtona povečali prednost na 20 točk (106:86).

V preostalih tekmah je moštvo Orlando Magic s 85:93 izgubilo proti Detroit Pistons, košarkarji Atlanta Hawks so z 91:83 premagali Miami Heat, New York Knicks pa so s 103:108 klonili proti Philadelphia 76'ers. New Orleans Hornets so zgolj za točko (95:94) ugnali Milwaukee Bucks, Minnesota Timberwolves pa so izgubili z 82:102 proti Portland Trail Blazers. Dallas Mavericks so se šele po podaljšani igri veselili zmage (110:108) nad Oklahoma City Thunder, Golden State Warriors so doma s 109:112 izgubili proti Charlotte Bobcats, San Antonio Spurs pa s 86:97 proti Cleveland Cavaliers.