Madridski Real je v zadnjem času v izvrstni formi, toda oreha v obliki Liverpoola mu vseeno ni uspelo streti. Domači igralci so sprva prevladovali na terenu Santiaga Bernabeua, si priigrali nekaj priložnosti, toda streli so bili večinoma premalo natančni. Na drugi strani je Liverpool pokazal, da je v Evropi vedno trd tekmec, najbolj spektakularen poskus v prvem polčasu pa je s sredine igrišča sprožil Xabi Alonso in Ikerja Casillasa prisilil k posredovanju. Da pa je zelo težko premagljiv v ligi prvakov, je dokazal v 82. minuti, ko je Yossi Benayoun z glavo Liverpoolu priigral izvrstno izhodišče pred povratno tekmo čez 14 dni.

Chelsea je tekmo proti neugodnemu tekmecu Juventusu (to je bil sploh njun prvi dvoboj) izvrstno začel. Že v 12. minuti je lepo podajo Salomona Kalouja za hrbet torinske obrambe unovčil Didier Drogba, ki je imel lepi priložnosti že malce pred tem in malce po tem. Juventus se je po golu prebudil, toda Chelsea je imel večino časa nadzor v svojih rokah. Torinčani so najlepšo priložnost zapravili v 21. minuti, ko je strel Alessandra del Piera z desetih metrov Petr Čech izvrstno obranil. V drugem polčasu so Italijani zaigrali precej bolje, predvsem po menjavah zaradi poškodb (Maura Camoranesija je zamenjal Marco Marchionni, Tiaga pa Claudio Marchisio), najnevarnejši strel pa je vendarle sprožil Chelseajev napadalec Nicolas Anelka, ki so ga le centimetri ločili od veselja. Tik pred koncem tekme so centimetri od zadetka na drugi strani ločili Pavla Nedveda, kljub temu pa bo povratni dvoboj zelo zanimiv.

V Lizboni so se prešerno veselili Bavarci. Kljub temu, da so imeli Sportingovi nogometaši v prvem polčasu žogo več v svojih nogah in sprožili več strelov proti golu, se Bayern ali natančneje Franck Ribery ni oziral na statistiko. Izvrstni Francoz je namreč v 42. minuti mojstrsko prodrl pred vrata gostiteljev in ob koncu rutinirano premagal še domačega čuvaja mreže Tiaga. Bavarci so svojo prednost povišali v 57. minuti, ko je Miroslav Klose (iz dvomljivega položaja) iz bližine potisnil žogo v mrežo za 2:0. Zato pa je povsem "čist" gol v 63. minuti zabil Ribery, ki je izkoristil najstrožjo kazen po prekršku Fabia Rochembacka nad Philippom Lahmom. S tem je ne samo odločil tekmo, temveč Nemce praktično že poslal v četrtfinale. Vse skupaj je v 84. in 90. minuti potrdil še Luca Toni.

Tekma med Villarrealom in Panathinaikosom v prvem polčasu kljub premoči Špancev ni prinesla tako želenega zadetka. Ekipi sta v tem delu sprožili spodobnih 14 strelov proti vratom enega in drugega vratarja, a so žoge večinoma končale zunaj igrišča. Zato pa je bil v 59. minuti natančnejši Giogios Karagounis, ki je z 20 metrov z lepim strelom Grke povedel v presenetljivo vodstvo. "Rumena podmornica" se je iz globin dvignila v 67. minuti, ko je Roberta Piresa v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Jakub Wawrzyniak, Giuseppe Rossi pa je unovčil strel z bele točke za 1:1.

Že v torek sta se Atletico Madrid in Porto razšla z 2:2, Olympique Lyon in Barcelona z 1:1, Inter in Manchester United z 0:0, Arsenal pa je premagal Romo z 1:0.