"Oba treninga sta bila uspešna, prvi je bil celo obetavnejši. Tudi na veliki napravi je naš cilj uvrstitev okrog desetega mesta. Za takšen dosežek imamo tekmovalca, najbolje deluje Kranjec, vendar vsega bremena nočem naložiti na njegova ramena," je povedal selektor Matjaž Zupan.

Potem ko je bil Kranjec na prvem treningu v obeh skokih med najboljšimi desetimi, se je včeraj gibal na robu dvajseterice. (122,5 m - 22. daljava, 124,5 - 19., 118,5 - 22.). "Vsi skoki na večji napravi so bili kar dobri. V zadnjem sem se se predvsem prilagajal na temo na odskočni mizi, saj zadnji trije metri niso razsvetljeni, zato sem skočil še enkrat več, kot mi je predpisal trener. V tekmo grem brez posebnih pričakovanj, vesel bom uvrstitve do 15. mesta, če ponovim 11. mesto s srednje skakalnice, bo super," je bil neverjetno zgovoren Robert Kranjec. Za Jerneja Damjana (122 m - 26., 126 - 14., 115 - 37.) so pesti stiskali tudi navijači iz njegovega kluba Ilirija iz Ljubljane. Robert Hrgota, odkritje letošnje sezone, potem ko so nekateri menili, da je premalo nadarjen, se je razveselil nove čelade, zaradi dobre forme pa je skočil le dvakrat (127,5 m - 5., 117 - 40.). "Tako kot na srednji skakalnici tudi na veliki napredujem iz skoka v skok," je menil Mitja Mežnar (123 m - 19., 111 - 56., 115,5 - 34.). Primož Pikl je vesel, ker je sploh dobil priložnost na svetovnem prvenstvu, kamor je prišel neposredno s tekem za celinski pokal v Nemčiji, zato so mu straši preko znancev včeraj poslali tudi potovalko svežega perila, saj mu je oblačil že začelo primanjkovati.

Primož Peterka se ni posebej sekiral, da na svetovnem prvenstvu sploh ne bo nastopil, celo vesel je, da bo v soboto 30. rojstni dan lahko praznoval v krogu družine. "Iz skoka v skok je bilo slabše. Malce sem razočaran, vendar je trenerjeva odločitev poštena," je menil Primož Peterka.

V posameznih serijah so najdlje skočili Rus Dimitrij Vassilijev (132 m), Avstrijec Gregor Schlierenazuer (135 m) in Švicar Simon Ammann (132 m - padec). Izmed najboljših sta včerajšnji trening izpustila Finec Harri Olli in svetovni prvak na srednji skakalnici Wolfgang Loitzl, ki je del dneva preživel na teniškem igrišču v dvorani in navdušil poznavalce teniške igre.