V Grepu tako ne zavračajo možnosti, da bi namesto Delte poiskali drugega trgovca, ki bi zagotovil kapital za gradnjo športnega parka. Po naših informacijah so se že obrnili tudi na nizozemsko multinacionalko Multi development, ki je v sodelovanju s slovenskim podjetjem RED d.o.o. Grepu pred letom dni konkurirala na izboru zasebnega partnerja za projekt športnega parka Stožice. Tega v Grepu niso ne potrdili ne zanikali, češ da gre za poslovno skrivnost.

Jurij Schollmayer, direktor podjetja RED, pravi, da sta tako njihovo podjetje kot tudi Multi development še vedno zainteresirana za projekt. "Vendar bodisi v okvirih, ki smo jih ponudili ob razpisu, torej manjši kvadraturi, višji kakovosti, večji integraciji športnih objektov in trgovskega središča, bodisi po precej nižji ceni, kot jo je ponudila Delta," je poudaril Schollmayer.

Precej pesimistične tone je že v torek ubral tudi ljubljanski župan Zoran Janković. "Vsi vemo, kakšna kriza je. To ni sporno, o tem razpravljati je brezzveze. Mi imamo sklenjeno pogodbo z Grepom oziroma podjetjema Gradis G in Energoplan. Mi imamo dve bančni garanciji za stadion, dvorano in parkirišča. Rok za zgraditev je 30. junij 2010, vsaka garancija je vredna 12,5 milijona evrov." Dopustil je tudi možnost, da bi se namesto Delte v igro za nakupovalno središče Stožice vključil drugi trgovec. "Grep ima pogodbo z Delto. Delta je plačala pet milijonov evrov iz svojih sredstev in zdaj išče finančna sredstva za naprej. Jaz sem prepričan, da če bi se tu kaj zgodilo, kar je tudi možno, se da dobiti tudi alternativnega ponudnika. Takrat je bilo namreč kar nekaj ponudnikov za trgovski del."

Pozno popoldne so na naša vprašanja na kratko odgovorili tudi v Delta holdingu, kjer zatrjujejo, da ne odstopajo od projekta nakupovalnega središča v Stožicah in da se trenutno pogajajo z bankami o financiranju tega projekta. Niso pa zanikali, da Grepu ne poravnavajo pogodbenih obveznosti.