Najboljši golfist sedanjosti in že več let najbolje plačani športnik na planetu je s svojim odhodom iz profesionalne turneje lani poleti povzročil neverjeten padec gledanosti golfa in s tem povezanih vseh mogočih prihodkov. »Šele zdaj vidimo, kaj za golf pomeni Tiger Woods,« je bilo enotno mnenje profesionalnih igralcev v času njegove odsotnosti. »On je magnet za gledalce, oglaševalce, proizvajalce golfske opreme in vseh, ki so povezani s to igro,« je dejal Pedraig Harrington, Irec, ki je najbolje izkoristil njegovo odsotnost, saj je dobil dva tako imenovana »major turnirja«, odprto prvenstvo Velike Britanije in prvenstvo PGA.

Tiger Woods je nazadnje nastopil junija na odprtem prvenstvu ZDA v San Diegu, kjer je v velikem slogu slavil svojo 14. zmago na velikih turnirjih. Zaradi vedno hujših bolečin v kolenu je nato odšel na operacijo, vrnitev v tekmovalne arene pa je poleg uspešne rehabilitacije pogojeval tudi z rojstvom drugega otroka. Charlie Axel je na svet prišel 8. februarja, le nekaj dni za tem pa je Woods napovedal svojo vrnitev.

»Komaj čakam, da se vrnem. Preteklih osem mesecev sem posvetil rehabilitaciji ter družini, zdaj pa je čas, da znova začnem zmagovati. Charlie Axel je fantastičen, žena Elin počasi prihaja k sebi, hčerka Sam Alexis pa se je tudi izjemno razveselila nove pridobitve družine,« je dejal Tiger Woods. Njegova vrnitev je v ZDA sprožila pravo evforijo. Televizijske postaje, ki prenašajo golfske dogodke, jo napovedujejo kot največjo v zgodovini športa, primerljivo le z vrnitvijo legendarnega Michaela Jordana pod koše. Direktor turnirja v Arizoni ne more zadovoljiti zahtevam medijev po akreditacijah, saj jih je že presegel za skoraj sto odstotkov, navdušeni pa so tudi soigralci, čeprav bodo prikrajšani za najvišja mesta.

Do poškodbe je prišlo zaradi izrednih obremenitev kolena ob zamahu. Tiger Woods je namreč znan po izredno močnem udarcu. »Nekoliko sem spremenil zamah. Predvsem ne obremenjujem več toliko leve noge. Počutim se odlično in pravi užitek je po dolgem času udariti brez bolečin in premikanja kosti v kolenu,« je dejal Woods.

Mnenja strokovnjakov glede njegove forme in igre po tako dolgi odsotnosti se razlikujejo. Medtem ko eni govorijo, da bo Tiger Woods še boljši kot prej, saj je željan igre in zelo motiviran, drugi opozarjajo, da bo poškodba še dolgo časa v njegovi podzavesti in da bo potreboval čas, da se vrne v nekdanjo formo. Ne glede na to je Tiger Woods le še nekaj korakov do nesmrtnosti. S štirinajstimi zmagami na turnirjih »major« zaostaja zgolj za legendarnim Jackom Nicklausom (18), na turneji PGA (65) pa imata več zmag le Sam Snead (82) in Nicklaus (73).