Na predstavitvi obeh moštev pred tekmo domači navijači tokrat niso žvižgali trenerju Tonetu Tislju (očitno je po sredini zmagi v Kopru bojna sekira - vsaj začasno - zakopana), koncertu žvižgov pa se ni mogel izogniti Gorazd Škof, nekdanji idol celjskih navijačev in zdajšnji vratar "sovražnega" kluba. Prav Škof (takoj po tekmi je odhitel v porodnišnico v Brežice zaradi noseče življenjske spremljevalke Nuške) je zablestel že na začetku: v drugi minuti je obranil sedemmetrovko Edvardu Kokšarovu, do polčasa pa je zbral osem obramb. Z izjemo enega izenačenja (3:3) so Zagrebčani vodili od prve do zadnje minute sobotne tekme, po edinem zadetku Ivana Balića z 8:4, v 26. minuti pa že s 14:8.

Celjska igra je bila slaba v obrambi ter raztrgana, neučinkovita in brezidejna v napadu (začinjena s številnimi napakami), zato so žvižgi s tribun postajali vedno močnejši. Ko je Zagreb po štirih minutah drugega polčasa povedel z 19:12, je kazalo, da bodo "pivovarji" doživeli najhujši evropski poraz v Zlatorogu (doslej 25:32 proti Chamberyju novembra lani). Še bolj zaradi tega, ker je moral nekaj minut kasneje z igrišča Kokšarov, ki je po prekršku hrvaške obrambe padel na hrbet in glavo ter za nekaj trenutkov celo izgubil zavest. A nato je sledilo čudežno vstajanje Tisljeve čete (zanj je bil najzaslužnejši vratar Aljoša Rezar) in ko se je "železni Edi" po dobrih desetih minutah vrnil, so Celjani nasprotniku že krepko dihali za ovratnik (18:21).

Prav Kokšarov je šest minut pred koncem znižal na 21:22 in vzdušje na tribunah je po dolgem času spet spominjalo na pravi "pekel" Zlatoroga. Na nasprotni strani je okoli 50 gostujočih navijačev, ki so bili v svojem "filmu" (ves čas so skandirali le "Dinamo Zagreb" v čast nogometnemu klubu), onemelo, a jih domači igralci z morebitnim preobratom niso uspeli dokončno utišati. Po številnih napakah na obeh straneh so se rumeno-zeleni v 57. minuti približali na 22:23, po celjskem neuspešnem poskusu cepelina pa je za uspeh južnih sosedov poskrbel krilni igralec Mateo Hrvatin. Hrvaški reprezentant je slabi dve minuti pred koncem s prvim in edinim zadetkom (pod prekrškom in izza hrbta) poskrbel za vodstvo s 24:22, sanje o vsaj remiju v sosedskem derbiju pa je ob izteku predzadnje minute s strelom visoko preko vrat dokončno pokopal Miladin Kozlina (strel samo 9-2).

"Po visokem zaostanku smo bili v izgubljenem položaju, a smo se uspeli vrniti v igro. V dramatični končnici so odločale malenkosti, kljub porazu pa je bila to naša najboljša igra v tej sezoni," je ocenil Tone Tiselj (že v četrtek ga čaka gostovanje pri Rheinu Neckarju) in dodal: "Morebiti je sredin derbi proti Cimosu odločil tokratnega zmagovalca. Proti Cimosu smo porabili preveč moči, ki bi jo potrebovali v končnici proti Zagrebu." Za uspeh proti Hrvatom ni bilo dovolj niti petnajst obramb Aljoše Rezarja (za jutrišnji 26. rojstni dan ni dobil največjega darila - skalpa Zagreba), ki se je zazrl še v preteklost: "Ko sem bil še deček, smo ure in ure čakali pred Golovcem, da bi si lahko ogledali tekmo med Celjem in Zagrebom. Takrat sem si želel, da bi tudi sam kdaj zaigral na takšni tekmi. Zdaj sem dobil priložnost, a kljub moji dobri predstavi sem razočaran zaradi poraza. Pokopale so nas napake v prvem polčasu, ki jih je bilo preveč."

Novopečeni strateg Zagreba Senjanin Maglajlija je v Zlatorogu debitiral na evropskem prizorišču. "Oba kluba sta v velikih težavah in čudnih situacijah. Ker vemo, da si do konca drugega dela lige prvakov ne smemo privoščiti nobenega poraza, če želimo ostati v igri za četrtfinale, je na naših ramenih ogromen pritisk. Nasprotno velja za Celjane, ki ga nimajo, saj so brez možnosti za napredovanje. Zmagovalca so odločile malenkosti, na koncu pa je tehtnico le prevesila naša kakovost. Tudi proti Chamberyju smo v prejšnjem krogu doma vodili že s sedmimi zadetki prednosti, a na koncu ostali praznih rok, na srečo pa se to tokrat ni ponovilo," je pojasnil Maglajlija in se dotaknil še slovenske lige: "Če bodo Celjani nadaljevali s takšnimi igrami, kot so jo prikazali proti Zagrebu, bodo zanesljivo državni prvaki." Tudi makedonski reprezentant Kiril Lazarov je govoril o velikem pritisku, o tekmi pa je dejal: "V naši igri so bile tako dobre kot slabe stvari, vendar smo ves čas delovali homogeno, kot kolektiv. Naš uspeh je še toliko večji, kajti v Zlatorogu so v preteklosti že padali številni rokometni velikani."

Izida drugega kroga v skupini 2: Chambery - Rhein Neckar Löwen 25:23 (11:12), Celje Pivovarna Laško - Zagreb 22:25 (11:16), vrstni red: Chambery 8, Rhein Neckar in Zagreb po 4, Celje Pivovarna Laško 0,