Že pred dvobojem je bilo v očeh Avstrijcev vidno, da želijo še drugič streti Jeseničane, a so na prvi sodniški met ploščka morali malce počakati. Več kot petnajstminutno prekinitev je namreč povzročila naprava za čiščenje ledu, ki je, podobno kot se je v tej sezoni že dogajalo v Tivoliju, izgubila dušo, zato se je gledalcem v soju žarometov predstavila starejša "rolba". A tudi to ni zmedlo gostiteljev, ki so začeli kot da jim bi gorelo pod nogami. Še pred iztekom prve minute so se veselili zadetka, ko je ploščica v drsalko zadela vratarja Andreja Hočevarja, ki je zamenjal poškodovanega Matthewa Yeatsa, in pristala v mreži.

Tudi po hitrem vodstvu Rdečim bikom ni zmanjkalo idej, saj je Thomas Koch brez težav zadel še enkrat, da pa je bila mera polna, so se ob jeseniškem "power-playju" pred Hočevarjem znašli kar trije gostitelji in svojemu moštvu priskrbeli zajetno prednost treh zadetkov.

Gostujoči navijači so se spraševali, kaj se dogaja z njihovimi ljubljenci, trobentač je še vedno pihal v svojo trobento, toda brez učinka. V drugem delu so domači začeli štediti z močmi, a vseeno nadaljevali z enostavno in napadalno igro, kar jim je omogočala zmedena obramba Železarjev. S precejšnjo mero lahkote so se veselili še štirikrat in ekspresno odločili zmagovalca, na drugi strani pa je častni gol uspelo doseči Tomažu Razingarju. Ta je v četrtfinalu zadel tretjič, vselej v Mozartovem mestu.

Po zadnjem odmoru se je gostujoči trener Doug Bradley odločil za zamenjavo v vratih, vendar tudi Peter Škrabelj ni mogel preprečiti najvišjega poraza rdečih hokejistov v ligi EBEL. Salzburg jih je še naprej rešetal z vseh strani, saj je več kot petnajst minut pred koncem na semaforju sijal napis 9:1.

Ostali izidi tretjih tekem četrtfinala (v oklepaju so zapisani izidi v zmagah): KAC - Innsbruck, Dunaj - Gradec, Beljak - Linz.