"Želel sem teči še bolje in se približati času 6,60. Napravil pa sem nekaj manjših napak. Premalo odločen sem bil na štartu in tudi med tekom bi bil lahko malo bolj aktiven. V naslednjih dneh se bom odločil, če bom nastopil prihodnji petek v Nemčiji. Mogoče je, da se bom le še pripravljal na evropsko prvenstvo," je dejal Matic Osovnikar, ki je tako že na uvodu zimske sezone podobno kot Nina Kolarič v skoku v daljino in Snežana Rodič v troskoku izpolnil normo za EP, ki bo med 6. in 8. marcem v Torinu.

"Zalet sem končno opravila tako, kot bi ga morala že na prejšnjih tekmah. Žal pa sem na tekmo vzela napačne šprinterice, da bi lahko to še bolje izkoristila," je pojasnila Nina Kolarič. V prvih dveh serijah je skočila po 6,37 metra, nato pa je imela štiri prestope. Težave s prestopi je imela tudi Snežana Rodič: "Za dva koraka sem podaljšala zalet, na odskoku pa sem se poganjala v zrak, kot da bi skakala v višino. To bom skušala popraviti prihodnji teden na tekmi v Atenah."

Tri stotinke za normo je zaostal Matjaž Borovina na 60 metrov, pet centimetrov od norme (1,85 m) je ločilo tudi domačinko Jano Kerševan, zmagovalko skoka v višino, 10 centimetrov Tanjo Prudič, drugo v troskoku (13,40 m), skoraj pol metra pa Andreja Batagelja, prav tako domačina in zmagovalca troskoka (15,63). Lov na normo za EP (8,25) je na 60 metrov ovire spodletel tudi Radmili Vukmirovič (8,38).

Rok za norme še ni končan, čeprav je atletska zveza sprva v pogojih kot skrajni rok navedla 22. februar. "Evropska atletska zveza je podaljšala rok do 1. marca, to pa mora v četrtek potrditi še naš upravni odbor. Prepričan sem, da bomo na EP poslali tudi tiste, ki bodo izpolnili norme do začetka marca," je pojasnil direktor AZS Boris Mikuž.